Energetische behandeling voor honden en paarden

Heeft jou dier het niet naar zijn zin op dit moment en heb je het gevoel dat er iets niet goed functioneert? Heb je de dierenarts het dier laten onderzoeken en heeft die niet iets medisch kunnen vinden? Dan is de kans groot dat het op Energetisch niveau niet lekker stroomt. 

Op zo'n moment is het raadzaam om het dier een energetische behandeling te geven. Een dier heeft van zichzelf een herstellend vermogen, wat inhoud dat het vele ongemakken zelf kan herstellen zonder medicatie. Bij mensen is dit ook zo. Doordat we heel vaak allerlei geneesmiddelen inzetten gaat het eigen herstellende vermogen steeds slechter werken. Net zoals dat bij ons eigen immuun systeem soms het geval is. Doordat het dier eigenlijk aan het einde van zijn krachten is, is er heel veel stress ontstaan in het lichaam wat allerlei klachten kan geven.

Een energetische behandeling zorgt ervoor dat de energie weer optimaal gaat stromen. Er worden blokkades die de energie stroming veroorzaken opgelost en daardoor kan het zelf herstellende vermogen weer optimaal functioneren en de spanning losgelaten worden.

Nu zal je denken ja leuk verhaal maar wat ga ik daar van zien of merken bij mijn hond of paard? Zodra de spanning vermindert kan een dier zich weer beter herstellen. En wat je gaat zien is dat een hond een positievere uitstraling krijgt en speelser wordt. Bij paarden zal de druk van de ketel gaan of juist de werkwilligheid toenemen, net naar gelang het negatieve gedrag liet zien.

Net als mensen vinden dieren het fijn als ze het gevoel krijgen dat hun pijn gezien wordt, ze zijn dan ook heel dankbaar als ze een energetische behandeling mogen ontvangen. 

Ik ondersteun deze behandeling door het inzetten van Bachbloesems waardoor de behandeling ook op het emotionele vlak nog sterker wordt. De klachten die je ziet zijn meestal niet de oorzaak van het probleem. Door de Bachbloesems wordt de dieper liggende oorzaak van het probleem aangepakt en dus eigenlijk de veroorzaker van het probleem. 

Ook kijk ik als je dat wilt naar het spiegelgedrag tussen jou en je paard/hond. Omdat jullie een team zijn kunnen bepaalde gevoelens bij de ander een blokkade gaan vormen. Dieren hebben vaak zo veel liefde voor hun baas dat ze hun pijn gaan dragen. Denk bijvoorbeeld aan angst en verdriet. Daarom vind ik dit persoonlijk ook een belangrijk stuk om mee te nemen in de behandeling.