Mijn naam is Ingrid Beijen, ik ben geboren in Rotterdam. Toen ik 6 jaar was zijn wij verhuisd vanuit Pernis naar de polder van Hekelingen.

 

 

Mijn jeugd herinneringen komen voornamelijk uit die periode's. Naast ons huis stond de boerderij van de famillie Braat en al vrij snel was ik daar kind aan huis. Veel liever was ik aan het helpen op de boerderij dan aan het spelen met vriendinnetjes. Ik heb vaak het gevoel gehad dat ik eigenlijk nergens bij hoorde. Altijd een beetje anders dan anderen. In 1983 ben ik verhuisd naar Stellendam daar zijn ook mijn drie dochters geboren. We hebben daar 10 jaar gewoond. Daarna 14 jaar in Oudenhoorn.

 

Sinds 2007 woon ik in Heijningen samen met Leen op de voormalige  boerderij. Rond mijn 40e jaar kreeg ik steeds meer last van fibromyalgie. Daardoor is er het één en ander aan het rollen gegaan. Het begon met een behandeling bij voedingsconsulente Marijke Boudelings, die mij enthousiast maakte voor een cursus Bachbloesems.

 

Mijn interesse voor natuurlijke genezing was gewekt. Intussen zijn we een aantal cursussen verder zoals; Bachbloesem I, II, bij Conny Bruinogen en bachbloesems III en Bachbloesem dieren I bij Gerda Dobbenberg. Daarna Reiki I en II bij Margaretha de Reus.

 

 

In juni 2018 heb ik de opleiding Energetisch Therapeut en Tarot therapeut aan de Wellenberg Academie bij Daisha de Wijs afgesloten. Vooral de ontwikkeling in mezelf heeft geholpen om dat 'anders zijn' van mijn jeugd te begrijpen.

 

Ik ben oma van 3 heerlijke kleinzonen. Omdat zij hoog gevoelig zijn ben ik op zoek gegaan naar de 'oorzaak'. Al snel kwam ik op hooggevoelig, nieuwetijdskinderen, indigo kinderen e.d. en vielen er veel puzzelstukjes voor mezelf op zijn plaats.

 

Er zijn voor anderen is altijd het uitgangspunt geweest in mijn leven. Daarom ben ik dankbaar dat ik nu mensen kan en mag helpen die emotionele en lichamelijke problemen hebben en bij de arts te horen hebben gekregen dat ze er maar mee moeten leren leven.

 

Mijn liefde voor paarden begon met een pony-veulen, Richard, toen ik 7 jaar was. Lief en leed heb ik met hem gedeeld. Hij heeft mij door mijn jeugdjaren heen geholpen. Bij hem kon ik mezelf zijn. Nu ik met paarden coacht is dat ook heel goed te verklaren. Paarden kunnen je als een spiegel laten zien wat er speeld in je leven. Intussen heb ik 4 pony's en een paard tot mijn beschikking voor de paarden coaching. 

 

Op het vlak van dieren ben ik ook volop in beweging. Ik ontwikkelde mijn vaardigheden op het gebied van communiseren met dieren bij Mariët Broné en in september 2018 ben ik een opleiding coachen met paarden bij Tirza Brouwer gaan volgen.

 

Katten, honden en paarden zijn altijd een deel van mijn leven geweest en dat zal altijd wel zo blijven ;-).

 

Alle dieren zijn met de Bachbloesem, en de Reiki methode te behandelen.  Je kan dan denken aan onderlinge spanning, angst, slecht gedrag, niet kunnen wennen aan nieuwe situaties enz. Vooral rond de jaarwissling kunnen de Bachbloesems heel goed helpen bij vuurwerk angst.