Bachbloesems: dit zijn eenvoudige en natuurlijke remedies die helpen om onze gemoedstoestand in evenwicht te brengen. Door samen het gesprek aan te gaan komen we er achter welke remedies er voor u geschikt zijn. Problemen kunnen o.a. zijn verdriet, onrustig, depresief, geen energie, angst, slecht slapen, boosheid, overbezorgtheid enz.

 

 

 

 

De remedies worden gemaakt van bloesems van wilde bloemen, struiken en bomen en zijn op natuurlijke basis en kunnen tesamen met uw huidige medicatie van uw arts gebruikt worden.

 

De remedies zijn vernoemd naar de ontdekker dr. Edward Bach arts, homeopaat en bacterioloog, die zijn leven heeft gewijd aan het zoeken van de zuiverste methode van genezen. (1896-1936). Net als vele artsen tegenwoordig, geloofde hij dat de gemoedstoestand een belangrijke rol speelt bij het ontstaan en genezen van ziekten en dat als het lichaam eenmaal in balans is zichzelf kan herstelen.

Aan de hand van het gesprek stel ik de Bachbloesems samen in een behandelflesje. Deze druppels kunnen, 4 keer per dag 4 druppels, met water ingenomen worden.

 

Reiki (volgens de Usui methode) is een oude heelkunst die in de negentiende eeuw in Japan door een christelijke monnik, dr. Mikao Usui opnieuw ondekt is. Reiki is een Japans woord dat universele Levensenergie betekent.

Reiki brengt lichaam en geest in evenwicht en werkt op alle gebieden: op het lichaam, de geest, het gevoel en op de ziel. Reiki stroomt onbegrensd door en bevordert de zelfgenezing, versterkt lichaam en geest, heft blokkades op, werkt ontgiftend, harmoniseert de chakra's en herstelt het evenwicht. 

Reiki wordt toegepast door handoplegging die in krachtige en geconcentreerde vorm door de handen van een Reiki-kanaal stroomt en gaat door ieder materiaal heen, zoals kleding, gips en verband.

 

Als Enegetisch Therapeut werk je intuïtief met levensenergie.

En net als met de bachbloesems en de reiki werken we vanuit een holistiche visie dat wil zeggen dat we de mens zien als een geheel van mentaal, emotioneel en fysiek niveau. Alles is met elkaar verbonden. Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is en dat het evenwicht op alle niveaus hersteld moeten worden. Aangaande het gesprek kan ik u vele handvatten geven die u helpen om de veranderingsprocessen op uw levenspad in werking te zetten. Dit proces is ook mogelijk doormiddel van coaching, famillie opstellingen (persoonlijk of met groepen) en door gebruik van het transformatiespel.

Deze drie methodes sluiten prima op elkaar aan.