Bachbloesems: dit zijn eenvoudige en natuurlijke remedies die helpen om onze gemoedstoestand in evenwicht te brengen. Door samen het gesprek aan te gaan komen we er achter welke remedies er voor u geschikt zijn. Problemen kunnen o.a. zijn verdriet, onrustig, depressief, geen energie, angst, slecht slapen, boosheid, overbezorgdheid enz.

 

 

 

 

 

Hoe werken Bachbloesems:

Bachbloesems hebben net als homeopathie een subtiele geneeswijze. Door de energetische werking is het moeilijk uit te leggen wat de werking ervan is.

De positieve kracht die van de Bachbloesems uit gaat is niet te meten. Het is meer een energie die op een hoger niveau mensen bewust maakt van hoe men positiever in het leven kan staan.

Het inspireert ons net zoals muziek of een fijn boek dat zou kunnen doen, waardoor we persoonlijk kunnen groeien.

Bachbloesems hebben een positieve invloed op onze emoties. Indien die uit evenwicht zijn veroorzaken ze negatieve gevoelens zoals bijvoorbeeld angst, jaloezie of wanhoop. Doordat de Bachbloesems deze negatieve toestand omzet naar positieve gevoelens gaat men zich beter voelen en wordt het zelfgenezend vermogen van ons lichaam in werking gesteld.

Het is mijns inziens dan ook belangrijk dat men met positieve gevoelens in het leven staat.  Want door te geloven in geluk en liefde voor jezelf en de mensen om je heen kan men zijn eigen gezondheid beïnvloeden.

De remedies worden gemaakt van bloesems van wilde bloemen, struiken en bomen en zijn op natuurlijke basis en kunnen tezamen met uw huidige medicatie van uw arts gebruikt worden.

De remedies zijn vernoemd naar de ontdekker dr. Edward Bach arts, homeopaat en bacterioloog, die zijn leven heeft gewijd aan het zoeken van de zuiverste methode van genezen. (1896-1936). Net als vele artsen tegenwoordig, geloofde hij dat de gemoedstoestand een belangrijke rol speelt bij het ontstaan en genezen van ziekten en dat als het lichaam eenmaal in balans is zichzelf kan herstellen.

Aan de hand van het gesprek stel ik de Bachbloesems samen in een behandelflesje. Ik stel de druppels dus voor iedereen persoonlijk samen. Deze druppels kunnen, 4 keer per dag 4 druppels, met water ingenomen worden.

 

Reiki (volgens de Usui methode) is een oude heelkunst die in de negentiende eeuw in Japan door een christelijke monnik, dr. Mikao Usui opnieuw ontdekt is. Reiki is een Japans woord dat universele Levensenergie betekent.

Reiki brengt lichaam en geest in evenwicht en werkt op alle gebieden: op het lichaam, de geest, het gevoel en op de ziel. Reiki stroomt onbegrensd door en bevordert de zelfgenezing, versterkt lichaam en geest, heft blokkades op, werkt ontgiftend, harmoniseert de chakra's en herstelt het evenwicht. 

Reiki wordt toegepast door handoplegging die in krachtige en geconcentreerde vorm door de handen van een Reiki-kanaal stroomt en gaat door ieder materiaal heen, zoals kleding, gips en verband.

Tijdens de behandeling draagt u gewoon uw kleding.

 

Als Energetisch Therapeut werk ik intuïtief met levensenergie.

En net als met de bachbloesems en de reiki werken we vanuit een holistische visie dat wil zeggen dat we de mens zien als een geheel van mentaal, emotioneel en fysiek niveau. Alles is met elkaar verbonden. Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is en dat het evenwicht op alle niveaus hersteld moeten worden. Aangaande het gesprek kan ik u vele handvatten geven die u helpen om de veranderingsprocessen op uw levenspad in werking te zetten.

Dit proces is ook mogelijk doormiddel van coaching, familie opstellingen (persoonlijk of met groepen) en door gebruik van het transformatiespel.

Deze drie methodes sluiten prima op elkaar aan.