Blog van Ingrid

6. mrt, 2018

Crab Apple

Vandaag voel je we gaan weer naar de lente toe. Vandaar dat ik deze keer heb gekozen om iets meer te vertellen over de Crab Apple of wel de wilde appel.

De crab apple staat voor reiniging en dat kan van (grote) schoonmaak woeden tot angst om besmet te raken gaan. En er zit nog heel veel tussen. Ik ga er een paar dingen uitlichten.

Crab apple kan je gebruiken wanneer je zelfbeeld negatief is en zeg nou zelf wie is er nou helemaal tevreden met zichzelf? Maar waar het om gaat is wanneer het een probleem wordt. Als je jezelf af gaat sluiten van de buitenwereld omdat je bijvoorbeeld last van Acne hebt of wanneer je te dik of te dun bent. We vergeten op zo'n moment dat de buitenkant helemaal niet belangrijk is maar dat het juist om de binnenkant gaat. Op zo'n moment ligt dus de focus verkeerd. Het gaat er uiteindelijk om of je liefdevol in het leven staat en niet hoe je lichaam eruit ziet. Waar ik helemaal niet mee wil zeggen dat je jezelf niet hoeft te verzorgen want dat is weer de andere kant van de crab apple. Het mooist is als er een balans is en dat is nu net wat de remedie crab apple doet. Het helpt je om de dingen in het juiste perspectief te zien en helpt je om de gedachte dat je niet goed genoeg bent los te laten.

Maar er is meer waar de crab apple voor gebruikt kan worden! Ik denk dan aan de controlefreak. Mensen die helemaal uit hun concentratie raken omdat er iets scheef hangt en daardoor compleet het verhaal missen van degene die tegen hen praat. Of mensen die helemaal gestrest raken omdat er een schrijffout in een tekst staat. En net zoals bij het vorige stukje is dat helemaal geen probleem als het in de juiste verhouding is maar laat zulke dingen niet je leven bepalen want dat is niet nodig.

Nog een voorbeeld, je bent de hele dag aan het schoonmaken in je huis en elke dag opnieuw doen je weer het zelfde werk terwijl het eigenlijk helemaal nog niet nodig is. 's Avonds zit je voor de tv en bedenk je ineens dat je vergeten bent om de deurmat uit te kloppen. Je kan onmogelijk het programma afkijken want eerst moet die mat geklopt worden. Op zo'n moment is het dwangmatig handelen en dus niet goed. Dan kan je dus denken aan de crab apple die jou dwangmatige handelingen in balans kunnen brengen.

Wat ook typische kenmerken van de crab apple in onbalans zijn, zijn mensen die om het minste en geringste hun handen wassen of meerdere keren per dag onder de douche gaan omdat ze het gevoel hebben dat ze niet schoon zijn. Maar je kan ook denken aan jonge meisje die voor het eerst gaan menstrueren en daardoor zo vies van zichzelf zijn dat ze hun lichaam gaan bedekken met wijde kleding om maar niet teveel bewust te zijn van wat er onder de kleding zit. De persoonlijke Hygiëne is op zo'n moment helemaal uit balans.

Je begrijpt dat de emoties die de crab apple vertegenwoordigt best heel belangrijk is en dat het vooral  belangrijk is dat deze in balans is. Mocht je jezelf hier in herkennen of wil je meer over de Bachbloesems weten dan kan je me mailen op ingridbeijen@gmail.com of bellen op nummer 06 52437582. Want iedereen wil graag in balans zijn!

30. jan, 2018

Deze keer ga ik wat dieper in op de Bachbloesem Rock Water.

Deze Bachbloesem komt uit Groep 7 overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Je zal het niet zomaar verwachten want water lijkt zo zacht maar niks is minder waar.              Water kan een geul in een steen slijten door er langs te stromen. Daarom heeft Dr. Bach het bronwater als uitgangspunt voor de emotie van te strenge zelf discipline gekozen. Het lijkt of water niets doet maar toch verplaatst het zich volop.

Rock Water staat voor strenge zelfdiscipline. Het zijn overdreven perfectionisten, voor zichzelf maar ook voor anderen. Stellen zichzelf te hoge eisen en onmogelijke doelen. Het zijn harde leermeesters die een voorbeeld voor andere willen zijn. Ze zijn intolerant hebben last van gevoelsangst en veel spanningen.  Mensen die het boeten kleed aantrekken, die zichzelf de eenvoudigste vreugde in het leven ontzeggen.

Men kan in het leven ook beter kiezen om met de stroom mee te drijven dan er steeds maar tegen in te zwemmen. Mensen die Rock Water nodig hebben zwemmen meestal tegen de stroom in en houden zich vast aan allerlei strakke regels waar niet vanaf geweken mag worden.

Door het gebruik van Rock Water krijg je weer een frisse kijk op het leven, vrij van te strenge voorschriften en regels. Meer begrip en soepelheid. Het vermogen om zich aan te passen. Men voelt dan innerlijke vrijheid en kan dan werkelijk genieten van het leven.

"Stel je open voor meer levensvreugde"

Het is belangrijk dat wij liefdevol en vergevingsgezind zijn voor andere maar ten eerste ook voor onszelf. Wij leven in het licht van liefde en liefde betekent vergeven.

Heeft u hier vragen over neem dan contact met me op. Dit kan via de mail: ingridbeijen@gmail.com of telefonisch via 06-52437582

 

30. dec, 2017

Heb jij nog zicht op waar je blij van wordt?

Het nieuwe jaar staat voor de deur! Het enige wat wij hoeven te doen is de deur te openen!           

Dat klinkt heel makkelijk maar hoe moeilijk is dat soms?

Deze keer gaan we kijken naar de Bachbloesem Ruwe Dravik of in het Engels Wild Oat.                       

 

Dit is 1 van de 38 remedies de Dr. Edward Bach ontwikkeld heeft rond 1935.

Ruwe Dravik helpt je om het juiste levenspad te kiezen. Zodat jij die kant op kan gaan waar jij blij van wordt. Vaak willen we wel een heleboel maar denken we dat het niet allemaal mogelijk is want je hebt de zorg voor je partner, kinderen en een baan! En die kinderen willen ook nog eens van alles. En dan kan je zomaar ineens de focus kwijt raken en niet meer weten waar je in je leven nou eigenlijk naar op weg was. Allerlei dingen slurpen je tijd op en je komt niet toe aan de dingen waar jij blij van wordt, waar je hart een sprongetje van maakt als je er aan denkt. En als je er wel tijd voor hebt ben je zo moe dat je er maar niet aan begint. Maar juist die richting, jou levensbestemming geeft jou energie daar moet je het nu juist van hebben!

Ruwe Dravik is een fijne gras soort die wel 2 meter hoog kan worden. Hij staat vaak heel alleen, doelloos en machteloos tegenover elke lichte bries die hem alle richtingen opblaast. Personen die dan ook tekort hebben aan Ruwe Dravik voelen zich doelloos, willen wel een keuze maken maar hebben het zicht op de richting en hun levens bestemming verloren.

Volg daarom je intuïtie ook al is het hectisch om je heen. Want het is zo belangrijk voor jou om je levensdoel te leven. Juist daar moet je de energie vandaan halen. Door met de ruwe Dravik aan de slag te gaan vindt je je focus terug en het gaat je helpen om je doelen te bereiken.

Kan je wel wat hulp gebruiken, maak dan eens een afspraak, dan help ik je met de Bachbloesems om weer je eigen pad te bewandelen. Dan krijg jij weer alles onder controle en voel je je weer een blij mens. Het is heerlijk om weer richting aan je leven te geven en je te focussen op jou doel.

Ik wens je voor het nieuwe jaar veel energie die voor jou de juiste richting op gaat.

Veel liefs en alle goeds voor 2018.

19. dec, 2017

 

Lieve mensen, deze keer gaat de blog over de emotie van het diepe verdriet ofwel de Bachbloesem Sweet Chestnut.

Best negatief zo net voor Kerst en Oud en Nieuw. Maar ik denk dat er juist nu, in deze donkere tijd, zoveel verdriet zich een uitweg zoekt dat het goed is hier iets over te schrijven.

Sweet Chestnut of wel Tamme Kastanje is een Bachbloesem die verlichting of misschien beter een uitweg bied aan zo'n diep verdriet dat je het gevoel hebt dat je met je rug tegen de muur staat. Een gevoel van: dieper of verdrietiger dan dit kan niet! Je voelt je helemaal onder in de put waar je in je eentje ook niet uit weet te komen. En niet dat anderen dat aan je merken, nee dat hou je het liefst voor jezelf. Soms heel even laat je een glimp zien van je verdriet maar liever hou je het voor jezelf en juist de veroordeling van jezelf maakt het zo zwaar.

Toch is het beter om dat diepe verdriet te omarmen en er tegen te zeggen: ik weet dat je er zit en je hoort bij mij maar er moet een uitweg zijn. Weet dat je dat zware gevoel kan ombuigen in een weder geboorte van jezelf. Nu we zo vlak voor Kerst de geboorte van Jezus Christus gedenken is het een mooie gelegenheid om jezelf hiermee te verenigen.

De Bachbloesem Sweet Chestnut helpt je om jezelf niet langer gevangen te houden in radeloosheid en uitzichtloosheid. Het helpt je om jezelf niet langer gevangen te houden in die put, maar om te kiezen voor de weg naar boven en daar aan te beginnen, stap voor stap, in jou tempo. Ik wil je daar graag bij begeleiden en je hoop en vertrouwen geven voor de toekomst. Zorgen dat je weer vrij en blij naar het leven kan kijken. Ik kan je helpen zodat jij weer mee kan gaan bewegen in de levensstroom. Je zal je dan weer open kunnen stellen voor hulp en begrip uit je omgeving en jezelf niet langer Veroordelen maar gaan Beoordelen. Er zal een transformatie plaatsvinden want het voelt misschien alsof je niet leeft maar nee joh je leeft en vier het feest van jou weder geboorte.

De Bachbloesems werken heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is 4 keer per dag 4 druppels in water of iets dergelijks, in nemen en je zal je gaan ontdekken wat er, ook voor jou, mogelijk is.

Ik wil je graag tot steun zijn in dit proces.  Wil je meer over mijn behandelingen weten bekijk dan mijn website www.IngridBeijen.nl  of je kan me bellen op telefoonnummer 06 52437582 en mailen naar ingridbeijen@gmail.com  is ook een mogelijkheid.

Gun jezelf dit mooie cadeau zo aan het einde van het jaar! Een super start voor een nieuw begin! De wedergeboorte van jezelf!

Veel liefs en ik hoop tot gauw,

Ingrid

2. dec, 2017

Hulst - Holly

Deze keer ga ik iets dieper in op de Bachbloesem Hulst. Zeker nu we op weg zijn naar kerstmis heeft Hulst een bijzondere betekenis. Hulst wordt al eeuwenlang gebruikt als versiering in huis tijdens de donkere winter maanden. Met zijn stekelige bladeren schrikt hij iedereen af die bij hem in de buurt wil komen. Tegelijkertijd trekken de kleine rode besjes de aandacht alsof ze willen zeggen ik wil gezien worden. Hulst staat voor de emotie afgunst, jaloezie en haat. Door het inzetten van deze Bachbloesem zal u deze emoties los gaan laten en vanuit liefde met mensen in contact kunnen komen. Liefde voor alles en iedereen om u heen. Zit u vast in uw 'boosheid' en zou u graag de liefde terug in uw hart willen voelen? De zon weer willen zien schijnen voor uzelf en uw omgeving? Ik begeleid u graag in dit proces. Om een afspraak te maken kunt u mij bellen op telefoonnummer 06 52437582 of mailen op Ingridbeijen@gmail.com