Blog van Ingrid

2. dec, 2017

Hulst - Holly

Deze keer ga ik iets dieper in op de Bachbloesem Hulst. Zeker nu we op weg zijn naar kerstmis heeft Hulst een bijzondere betekenis. Hulst wordt al eeuwenlang gebruikt als versiering in huis tijdens de donkere winter maanden. Met zijn stekelige bladeren schrikt hij iedereen af die bij hem in de buurt wil komen. Tegelijkertijd trekken de kleine rode besjes de aandacht alsof ze willen zeggen ik wil gezien worden. Hulst staat voor de emotie afgunst, jaloezie en haat. Door het inzetten van deze Bachbloesem zal u deze emoties los gaan laten en vanuit liefde met mensen in contact kunnen komen. Liefde voor alles en iedereen om u heen. Zit u vast in uw 'boosheid' en zou u graag de liefde terug in uw hart willen voelen? De zon weer willen zien schijnen voor uzelf en uw omgeving? Ik begeleid u graag in dit proces. Om een afspraak te maken kunt u mij bellen op telefoonnummer 06 52437582 of mailen op Ingridbeijen@gmail.com 

21. aug, 2017

Geld is liefde

Sinds enige tijd volg ik de pagina's van Maartje koper. Nu zul je denken: ‘gaat het weer over geld?!’ Maar nee, dat is niet het belangrijkste. Het gaat om de liefde die je voor jezelf hebt en of je jezelf het allerbeste gunt. Natuurlijk weet ik allang dat ik eerst goed voor mezelf moet zorgen voordat ik andere kan helpen, maar na een aantal video's kwam ik tot de ontdekking dat het aan zelfliefde nogal ontbrak. Want wat is nu eigenlijk zelfliefde, of wat is het niet? Eigenliefde is bijvoorbeeld een bakje thee zetten voor jezelf als je uit bed komt, in plaats van een glas water nemen terwijl dat veel sneller gaat! Ik heb gemerkt dat ik er bewust over nadenk dat er nog heel wat bij komt kijken.

Ik heb bijvoorbeeld een behoorlijk lang ritueel voordat ik 's morgens naar beneden ga. Ik begin met de dag door te nemen en na te gaan wat er op de planning staat. Dan ga ik douchen en vaak de was afhalen en een nieuwe ophangen.
Soms ook even de mail checken en dan op de home trainer. Een kwartiertje fietsen en wat oefeningen doen van de Chi  Qong .  Daarna ga ik dus pas naar beneden.
Als er iets ingekort moet worden in verband met tijdsdruk zijn het altijd de oefeningen en het fietsen die er aan moeten geloven, terwijl die oefeningen en het fietsen nou juist zo belangrijk zijn voor mijn lijf.  Bovendien is het ook nog zo dat als ik vrij laat beneden ben, ik me ook nog schuldig voel dat ik er zo lang over gedaan heb. Zoals je leest haal ik eerst mezelf onderuit en vind ik de andere dingen belangrijker dan liefdevol naar mezelf zijn.
Maar goed eenmaal beneden ga ik verder  met het voeren van de katten, de honden en de paarden en zet ik Desie, mijn jaarling shetlander, in een ander weitje zodat ze meer gras kan eten. Onderweg snoept ze dan van de gazons, want wat is nou lekkerder dan regelmatig gemaaid gras!

Dit zijn allemaal dingen waar ik heel erg van geniet maar wat wel inhoudt dat ik pas rond half tien binnen kom en nog moet ontbijten. Het voordeel is dat ik dan de thee/koffie pauze kan overslaan omdat ik dat gelijk doe.
Dit alles uiteraard als ik verder geen verplichtingen heb in de ochtend. De vraag is nu; ‘Ga ik dit veranderen of vind ik dit prima zo?’

Vanmorgen ben ik om 7 uur opgestaan en heb ik de werkzaamheden zoals hierboven beschreven gedaan en daarna ben ik met de laptop aan de slag gegaan op zoek naar diverse informatie en behandelplannen voor een aantal personen. Dit zijn dingen waar ik me graag mee bezig houd en ik heb dan ook het gevoel dat dit een waardevolle morgen was.

Mijn conclusie is dus: als je doet wat je zelf het liefste doet, en de kans ziet om daar je werk van te maken,  zul je de rijkdom in je leven ervaren. Door de dingen te doen die je het liefst doet geef je jezelf heel veel liefde en in mijn situatie is dat liefdevol zorgen voor mensen binnen mijn gezin en via de praktijk.
Mensen begeleiden om gelukkig, liefdevol en gezond in het leven te staan is mijn passie. De waarde die ik daarvoor terug krijg in de vorm van liefde en inkomsten maken dat we terug zijn bij het kopje bovenaan de tekst. Het draait dus niet alleen om geld maar om de liefde die ik mag geven en ontvangen door dingen te doen waar ik het meest van houd!

Ik hoop dat dit verhaal jou mag inspireren om juist die dingen te doen die jou gelukkig maken!

Veel liefs,

Ingrid Beijen

26. jul, 2017

Twijfelen

Ik twijfel voortdurend op dit moment, het is ook niet makkelijk om keuzes te maken over dingen die nu mijn pad kruisen. De boerderij staat te koop en we zullen van veel dingen afstand moeten doen.

Wat blijken er dan veel dingen in je huis te zijn waar je eigenlijk niks meer aan hebt, maar waarvan je ook niet zeker weet of je het weg kan gooien. Overal kleven herinneringen aan en het zijn allemaal stukjes van mijn leven nu, maar vooral ook stukjes uit mijn verleden. En dan komt de vraag in me op, zal ik het weggooien,  zou een van de kinderen het nog willen hebben of moet ik het houden? Als ik het weg doe zal ik dan geen spijt krijgen? Kortom het is heel moeilijk om zonder twijfel op te ruimen.

Tussen de 38 Bachbloesems zit ook de Scleranthus ofwel de Hardbloem. Deze remedie staat voor besluiteloosheid en valt onder de groep onzekerheid. Het kan zijn dat ik twijfel, of het kan  zijn dat ik wel besluiten neem, maar achteraf ga twijfelen.  Als ik in een negatieve scleranthus toestand verkeer, ontbreekt het mij aan innerlijk evenwicht en doelgerichtheid. Door het gebruik van de scleranthus word ik meer besluitwaardig en kan ik met zekerheid een keuze maken.

Maar goed ik moet prioriteiten durven stellen! Dus ik maak voor mezelf een glas water met de scleranthus druppels en kijk vervolgens naar de op te ruimen spullen en stel mezelf de vraag: "zit er iets waardevols bij deze spullen dat niet verloren mag gaan, of kan het weg?"

Scleranthus kan ook ingezet worden bij mensen die last hebben van stemmingwisselingen, bijvoorbeeld in de menopauze. Of bij mensen die voortdurend van onderwerp veranderen in een gesprek. Maar men kan ook denken aan reisziekte, afwisselend gebrek aan eetlust en reuze trek, pijnen die zich voordurend verplaatsen, evenwichtsstoringen, oor problemen, lichaamstemperaturen die sterk schommelen en zwangerschapsbraken.

Door steeds stiller te worden en naar mijn innerlijke stem te luisteren kom ik uiteindelijk bij het juiste antwoord. Want in de stilte liggen alle antwoorden.

Heeft u vragen over deze of andere Bachbloesems dan kunt u mij altijd bellen of mailen.

Veel liefs,

4. jul, 2017

 

Zomerstop, of stop het is zomer?

Zomerstop is een term die je in deze periode van het jaar regelmatig hoort, vooral in het verenigingsleven. Wat zegt dat woord nu eigenlijk? We stoppen want het is zomer en tijd voor vakantie, maar je zou ook kunnen zeggen we stoppen met 'moeten' en gaan van onze vrije tijd genieten.

Zomervakantie! Dan willen we mooi weer en heerlijke lange dagen waarop je 's avonds buiten kan zitten, buiten eten, de barbecue aan, kortom een tijd van gezelligheid en het liefst in de natuur.

Zitten we over een half jaar lekker knus bij de kachel om onszelf naar binnen te keren, gaan we nu lekker de natuur in en is het tijd om naar buiten te komen.

Vaak worden er reizen geboekt, we stappen op de fiets of we maken een wandel tocht. Want voor elke beurs is er wel een oplossing om er op uit te gaan. Hoe we het ook invullen we gaan onze blik verruimen. Lekker ontspannen en een tijdje niet op de klok kijken omdat je van alles moet, maar tijd voor jezelf en voor elkaar.

Dit klinkt allemaal goed maar hoe gaan we de overgang maken van de drukte naar de rust. Hoe kom je van de ene dag op de andere in de vakantie stemming?

Je kijkt er natuurlijk al een poosje naar uit naar je vakantie en daarmee bereid je het al een beetje voor. Je kan er ook voor kiezen om 's morgens lekker wat ontspanningsoefeningen te doen of een stilte uurtje te houden en je hoofd leeg te maken. Of bijvoorbeeld een heerlijke Reiki behandeling nemen zodat je heerlijk ontspannen aan je vakantie begint.

Wat je ook verzint, probeer het bewust te doen, want voor je het weet zijn er al een aantal dagen van je vakantie voorbij voordat je werkelijk tot rust gekomen bent en dat zou zonde zijn.

Er zijn natuurlijk ook mensen zoals ik die altijd een beetje op zien tegen de vakantie omdat ze heimwee hebben. Ik heb dat al van kinds af aan.

Ik weet nog goed dat ik met ponykamp mee mocht. Dat is een droom van elk paardenmeisje en samen met mijn pony zou het wel lukken om met vakantie te gaan dachten mijn ouders. Niets was minder waar.

Mijn pony was wel het belangrijkste wat ik in die periode had maar wat was het moeilijk zo ver van huis. Twee hele weken moest ik daar blijven en ondanks dat ik het overdag heel leuk vond waren de avonden en de nachten verschrikkelijk.

De heimwee is mijn hele leven gebleven totdat ik met de Bachbloesems in aanraking kwam. Nu maak ik tegenwoordig  voor mezelf een gebruikers flesje klaar met verschillende Bachbloesems en heb ik het prima naar mijn zin als ik van huis ben. Doormiddel van de bloesems blijf ik lekker in balans kan ik de thuis situatie loslaten en is er van heimwee geen sprake.

Mocht u nou denken 'ik vind het eigenlijk ook moeilijk om alles achter te laten' en bent u ook gespannen over hoe het allemaal gaat lopen wanneer u op reis bent,  maak dan gerust een afspraak zodat ik voor u Bachbloesems kan samenstellen of u een Reiki behandeling kan geven, zodat u heerlijk ontspannen met vakantie kunt  en uzelf na het ontladen weer kunt  opladen.

Fijne vakantie en veel liefs,

Ingrid

7. mei, 2017

Waarom trekken de dennen mijn aandacht op weg naar huis?

 

Gisteren toen we op de terugweg waren vanuit Voorst stonden er allemaal dennen langs de weg. Het leek wel of ze mij een seintje gaven. Ik dacht na over de den en bedacht dat pine/ den ėėn van de remedies is die bij de Bachbloesems behoren. Ik heb er nog niet zo veel mee gewerkt en hij was een beetje weg gezakt.

Thuis gekomen eerst eens opgezocht wat de Den/Pine me te vertellen had! En jawel hoor hij paste weer precies in de puzzel.

Vrijdagavond en Zaterdag was ik naar de Energetische therapeutencursus bij Daisha de wijs. We hadden de opdracht gekregen om 10 playmobile poppetje mee te brengen. Iets wat al de nodige lol had opgeleverd omdat ieder op zijn eigen wijze de poppetjes had verkregen.

Het thema was, Relatie- en organisatie opstellingen. Meestal doe je dit met een aantal mensen maar als je in de praktijk met deze methode wil werken is het ook mogelijk om het met poppetjes te doen. Na onze doelen te hebben uitgezet zijn we er mee aan de slag gegaan. Nog een beetje onwennig (ik heb nooit met poppen willen spelen haha) werd het al snel heel interessant. Want hoe is het mogelijk dat je door het plaatsen en verschuiven van een paar poppetjes zoveel over jezelf te weten kan komen.

Ik ben eerst de therapeut geweest. Het is heel bijzonder om te ervaren dat dingen soms zo anders lopen dan je zelf gepland had. Door het schuiven met de poppetjes ga je het traject (in ons geval) anders neer zetten en dan blijkt ineens dat er heel andere dingen belangrijk zijn dan dat je in eerste instantie gedacht had.

Ik zelf was pas in de tweede ronde aan de beurt om mijn poppetjes neer te zetten en kon dus eerst kijken wat de bedoeling was. Maar ook mijn poppetjes moesten eraan geloven en van plaats verschuiven. Heel bijzonder wat er dan allemaal uit komt. Het geeft je een mooi inzicht waar je energie lekt en waar je gelukkig van wordt. Ook kan je zien wat niet meer belangrijk is in je leven of wie er juist wel belangrijk voor je is. Een hele mooie ervaring en weer een heleboel 'denkwerk'.

En met dit alles in mijn hoofd reden we terug naar huis waar mijn aandacht naar de dennenbomen getrokken werd. Uit mijn opstelling was o.a. naar voren gekomen dat ik beter voor mezelf moet zorgen en niet teveel en te zwaar werk moet doen in verband met mijn fibromyalgie.  Iets waar ik toch blijkbaar slechter mee om kan gaan dan ik zelf dacht. Ik heb dan altijd een soort schuldgevoel dat ik te kort schiet in het leven. Ik denk dan dat ik toch gewoon mijn huishouden en de boodschappen zou moeten kunnen doen, omdat dat toch eigenlijk niet zo veel/zwaar werk is. Helaas voor mij dus wel. Gelukkig heb ik nu een fijne praktijk opgezet waar ik veel voor andere kan betekenen.  Het luisterend oor zijn voor anderen en het op weg helpen/begeleiden van anderen op hun weg naar het (terug) vinden van geluk zijn de redenen waarvoor ik hier op aarde ben gekomen, En wat bij de thuiszorg niet meer gaat kan in mijn eigen praktijk wel.

Maar wat heeft die Den daar nu mee te maken zal je denken. Ik ga het uitleggen. De Bachbloesem remedie Den wordt ingezet wanneer men onterechte schuldgevoelens heeft, of niet tevreden is met de resultaten die behaald worden. Als men zich mede verantwoordelijk voelt voor een ander zijn fouten en als men zich verontschuldigt voor zijn ziekte of vermoeidheid. Den-remedie helpt je om op te houden jezelf naar beneden te halen met negatieve gedachten!

Ik ga maar eens een behandel flesje met Den maken voor mezelf en eens kijken hoe ik daar op ga reageren. Ik weet zeker dat het mij de komende tijd met mijn denkwerk heel erg gaat ondersteunen.

Wilt u meer weten over opstellingen of bachbloesems of wilt u een afspraak maken dan hoor ik het graag.

Veel liefs,

Ingrid beijen

www.ingridbeijen.nl