3. jan, 2017

03-01-2017

Lieve mensen,

Een nieuwe jaar ligt voor ons, een Nieuwjaar met nieuwe mogelijkheden. Een blanco boek wat nog helemaal ingekleurd mag worden. Ik begin dan ook met het schrijven van een nieuwjaarswens voor iedereen:

 

Ik wens iedereen een heel gelukkig, liefdevol en gezond 2017 toe.

 

 

In deze blog wil ik u iets meer vertellen over de Bachbloesem                 “Star of Bethlehem”, ook bekent onder de Nederlandse naam “Vogelmelk”.

De eigenschap van de Star of Bethlehem is dat ze helpen wanneer er traumatische dingen gebeurt zijn in je leven, het helpt dus bij gevolgen van een schok. Deze kunnen zowel geestelijk als lichamelijk zijn. Het kan op dit moment zijn maar ook langer geleden. Het kan tot aan je geboorte terug gaan.

Het zou dus kunnen dat er tijdens of net na je geboorte iets traumatisch is gebeurt in je leven. Een moeilijke bevalling, benauwdheid, de overgang van de baarmoeder naar het leven daar buiten of een gevoel van verlatenheid. Er kan dan al gelijk een moeilijke start ontstaan en dit kan dan je hele leven een blokkade vormen. De Star of Bethlehem kan deze blokkade opheffen.

Je kan dus in je leven van alles meemaken en daardoor een blokkade opbouwen die uiteindelijk lichamelijke klachten kan veroorzaken. Afgelopen week werd ik geconfronteerd met een behoorlijke traumatische ervaring. Heel plotseling overleed mijn ‘schoonmoeder’ op 29 december.  Op zo’n moment staat je leven stil en even denk je nog “nee dit kan niet”. Maar al gauw kom je tot de conclusie dat het echt waar is. Doordat het even tijd nodig heeft om tot je door te dringen en zeker met deze dagen kropt het verdriet zich in het begin een beetje op. Toen ik na twee dagen mijn bed uit kwam met een hele zere rug ben ik begonnen met het gebruiken van de Star of Bethlehem. Aan het einde van de dag was de pijn al weer bijna verdwenen en merkte ik dat het verdriet naar buiten kwam. In dit geval kon ik gelijk reageren en de remedie toedienen waardoor het probleem, de rugpijn, heel snel weer verdween. Maar als een traumatisch probleem al vele jaren in je lichaam geworteld is duurt het ook langer voordat de problemen oplossen.

De Star of Bethlehem helpt je dus onder andere via tranen om verdriet op te lossen. Het kan ook zijn dat er door een nieuwe traumatische ervaring oud zeer boven komt en op dat moment voor problemen gaat zorgen. Star of Bethlehem neutraliseert de gevolgen van de schok en helpt bij de verwerking en het herstel.

Traumatische ervaring zijn er bijvoorbeeld door schrik, een onverwachte gebeurtenis, een (bijna) aanrijding, een slecht nieuwsbericht, een beet van een dier, een heftige ruzie, een (echt)scheiding, wanneer je misbruikt bent enz. U begrijpt na het lezen van de voorbeelden dat deze remedie nogal een ingezet wordt, het mooie is dat er vaak hele bijzondere resultaten uit voortkomen. Verdriet wat jaren beklemd heeft gezeten kan soms verdwijnen als sneeuw voor de Zon en dat kan zoveel licht en vreugde geven in je leven!

Ik wens iedereen veel licht en liefde toe voor het nieuwe jaar.

Veel liefs, Ingrid