7. feb, 2017

07-02-2017

Lieve mensen, deze keer wil ik u wat vertellen over de Bach-remedie Walnoot.

Walnoot is 1 van de 38 bach-remedies die dr. Edward Bach  heeft samen gesteld om onze emoties in balans te brengen. Hij is van mening dat er door onbalans in de emoties lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Dus door de emoties in balans te brengen kunnen geestelijke en lichamelijke klachten van lieverlee verdwijnen omdat het lichaam zelfgenezend is. Elke remedie heeft zijn eigen emotie. De Walnoot komt uit groep 5, overgevoelig voor invloeden en ideeën.

De walnoot is voor mensen die zelf hele goede ideeën hebben en heel goed weten wat ze willen in het leven maar zich te makkelijk van hun doel af laten houden door invloeden van andere mensen die een andere mening hebben.

Walnoot kan deze mensen helpen om dichter bij zichzelf te blijven en in hun eigen dromen te geloven en daar ook daadwerkelijk wat mee te doen.

Vooral hooggevoelige mensen kunnen veel baat hebben bij de Walnoot omdat het een gevoel van bescherming geeft bij overgevoeligheid. Het helpt om je eigen grenzen te bewaken. Je voelt je als het ware veilig bij jezelf en je kan dan ook jezelf zijn!

Voor mijn kleinzoon is het ook een fijne remedie omdat hij zich dan beter kan concentreren en zich niet zo snel laat beïnvloeden door wat andere kinderen doen.

Omdat er tegenwoordig veel hooggevoelige mensen zijn wordt de Walnoot regelmatig in het gebruikersflesje toegevoegd. Het geeft voor hen vaak een geruststellen gevoel waardoor mensen beter slapen en meer met zichzelf bezig kunnen blijven.

Ook voor katten en honden kan de Walnoot een goede remedie zijn. Vooral wanneer ze te maken krijgen met dingen zoals verhuizing, een nieuwe kat/hond in het gezin of wanneer er een baby in het gezin is gekomen. Voor bijvoorbeeld paarden kan dat zijn wanneer zij een nieuwe stal of een nieuwe baas krijgen en de dagelijkse patronen sterk veranderen.

De Walnoot is ook 1 van de remedies die ik gebruik voor de vuurwerk remedie, het helpt tijdens het vuurwerk voor de hond, de kat of het paard om dicht bij zichzelf te blijven en zich niet te laten beïnvloeden door de knallen van het vuurwerk.

Tot zover deze blog, hartelijk dank voor uw belangstelling en mocht u enthousiast geworden zijn en denken dat u misschien wel baat zou hebben bij deze remedie of bij deze wijze van genezing dan hoor ik het graag.

Veel liefs,

Ingrid