8. apr, 2017

08-04-2017

Wat hangt er in de energie of is het de onbalans van de Bachbloesem White Chestnut?

 

Ik zit in zo'n periodes dat ik niet kan stoppen met denken, niet dat ik heel veel zorgen hebt maar meer dat er van alles door me hoofd schiet. Dan krijg ik op een gegeven moment zoiets van "stop" nou eens, ik wil gewoon even helemaal niet denken. Wat ik dan ook probeer het lukt me niet om te stoppen. Ik dacht eerst ik ga bewust ademhalen,  4 tellen door mijn neus en diep naar mijn buik in ademen en dan 6 tellen door mijn mond uit ademen,  twee keer gaat het goed en floep daar zijn de gedachtes weer! Na een aantal pogingen heb ik het maar opgegeven. De volgende poging is om mezelf Reiki te geven. ik moet die gedachten toch uit kunnen schakelen! Maar nee hoor ook tijdens de Reiki moet ik mezelf steeds terug roepen en de gedachtes loslaten. Ik weet er tegen vechten heeft geen zin, dus probeer ik de gedachtes in een wolkje te zetten en ze los te laten.

 Maar wat blijkt nou, als ik het ter spraken breng, dat er nog meer zijn die er last van hebben. Dat geeft moed denk ik bij mezelf, 'dan hangt het vast in de lucht' en zal het vanzelf wel weer over gaan als de energie verandert.

Als we naar de Bachbloesems kijken zou het ook kunnen zijn dat het steeds dezelfde terugkerende gedachten is die je hebt.  Als je bijvoorbeeld ruzie met iemand heb gehad en die gedachte kan je maar niet loslaten, of dat je een naar bericht hebt gekregen van bijvoorbeeld een arts en je blijft er maar over tobben. In dat geval zou je gebruik kunnen maken van de Bachbloesem White Chestnut. Deze Bachbloesem wordt geadviseerd bij aanhoudende 'zorgelijke' gedachten die niet te beheersen lijken. Vaak kan je dan overdag niet geconcentreerd blijven en 's nachts niet slapen.  Het is dan net een grammofoonplaat die blijft hangen met alle gevolgen van dien. De druppels helpen je om de dwangmatige gedachtes los te laten zodat er ruimte komt voor heling en begrip. Er kan dan een oplossing komen voor je probleem, omdat je het los kan laten en er 'op een afstandje'  naar kan kijken. Daardoor kan er weer rust en vrede komen in je systeem ofwel je komt terug in balans.

Veel liefs,  

Ingrid