7. mei, 2017

07-05-2017

Waarom trekken de dennen mijn aandacht op weg naar huis?

 

Gisteren toen we op de terugweg waren vanuit Voorst stonden er allemaal dennen langs de weg. Het leek wel of ze mij een seintje gaven. Ik dacht na over de den en bedacht dat pine/ den ėėn van de remedies is die bij de Bachbloesems behoren. Ik heb er nog niet zo veel mee gewerkt en hij was een beetje weg gezakt.

Thuis gekomen eerst eens opgezocht wat de Den/Pine me te vertellen had! En jawel hoor hij paste weer precies in de puzzel.

Vrijdagavond en Zaterdag was ik naar de Energetische therapeutencursus bij Daisha de wijs. We hadden de opdracht gekregen om 10 playmobile poppetje mee te brengen. Iets wat al de nodige lol had opgeleverd omdat ieder op zijn eigen wijze de poppetjes had verkregen.

Het thema was, Relatie- en organisatie opstellingen. Meestal doe je dit met een aantal mensen maar als je in de praktijk met deze methode wil werken is het ook mogelijk om het met poppetjes te doen. Na onze doelen te hebben uitgezet zijn we er mee aan de slag gegaan. Nog een beetje onwennig (ik heb nooit met poppen willen spelen haha) werd het al snel heel interessant. Want hoe is het mogelijk dat je door het plaatsen en verschuiven van een paar poppetjes zoveel over jezelf te weten kan komen.

Ik ben eerst de therapeut geweest. Het is heel bijzonder om te ervaren dat dingen soms zo anders lopen dan je zelf gepland had. Door het schuiven met de poppetjes ga je het traject (in ons geval) anders neer zetten en dan blijkt ineens dat er heel andere dingen belangrijk zijn dan dat je in eerste instantie gedacht had.

Ik zelf was pas in de tweede ronde aan de beurt om mijn poppetjes neer te zetten en kon dus eerst kijken wat de bedoeling was. Maar ook mijn poppetjes moesten eraan geloven en van plaats verschuiven. Heel bijzonder wat er dan allemaal uit komt. Het geeft je een mooi inzicht waar je energie lekt en waar je gelukkig van wordt. Ook kan je zien wat niet meer belangrijk is in je leven of wie er juist wel belangrijk voor je is. Een hele mooie ervaring en weer een heleboel 'denkwerk'.

En met dit alles in mijn hoofd reden we terug naar huis waar mijn aandacht naar de dennenbomen getrokken werd. Uit mijn opstelling was o.a. naar voren gekomen dat ik beter voor mezelf moet zorgen en niet teveel en te zwaar werk moet doen in verband met mijn fibromyalgie.  Iets waar ik toch blijkbaar slechter mee om kan gaan dan ik zelf dacht. Ik heb dan altijd een soort schuldgevoel dat ik te kort schiet in het leven. Ik denk dan dat ik toch gewoon mijn huishouden en de boodschappen zou moeten kunnen doen, omdat dat toch eigenlijk niet zo veel/zwaar werk is. Helaas voor mij dus wel. Gelukkig heb ik nu een fijne praktijk opgezet waar ik veel voor andere kan betekenen.  Het luisterend oor zijn voor anderen en het op weg helpen/begeleiden van anderen op hun weg naar het (terug) vinden van geluk zijn de redenen waarvoor ik hier op aarde ben gekomen, En wat bij de thuiszorg niet meer gaat kan in mijn eigen praktijk wel.

Maar wat heeft die Den daar nu mee te maken zal je denken. Ik ga het uitleggen. De Bachbloesem remedie Den wordt ingezet wanneer men onterechte schuldgevoelens heeft, of niet tevreden is met de resultaten die behaald worden. Als men zich mede verantwoordelijk voelt voor een ander zijn fouten en als men zich verontschuldigt voor zijn ziekte of vermoeidheid. Den-remedie helpt je om op te houden jezelf naar beneden te halen met negatieve gedachten!

Ik ga maar eens een behandel flesje met Den maken voor mezelf en eens kijken hoe ik daar op ga reageren. Ik weet zeker dat het mij de komende tijd met mijn denkwerk heel erg gaat ondersteunen.

Wilt u meer weten over opstellingen of bachbloesems of wilt u een afspraak maken dan hoor ik het graag.

Veel liefs,

Ingrid beijen

www.ingridbeijen.nl