4. jul, 2017

04-07-2017

 

Zomerstop, of stop het is zomer?

Zomerstop is een term die je in deze periode van het jaar regelmatig hoort, vooral in het verenigingsleven. Wat zegt dat woord nu eigenlijk? We stoppen want het is zomer en tijd voor vakantie, maar je zou ook kunnen zeggen we stoppen met 'moeten' en gaan van onze vrije tijd genieten.

Zomervakantie! Dan willen we mooi weer en heerlijke lange dagen waarop je 's avonds buiten kan zitten, buiten eten, de barbecue aan, kortom een tijd van gezelligheid en het liefst in de natuur.

Zitten we over een half jaar lekker knus bij de kachel om onszelf naar binnen te keren, gaan we nu lekker de natuur in en is het tijd om naar buiten te komen.

Vaak worden er reizen geboekt, we stappen op de fiets of we maken een wandel tocht. Want voor elke beurs is er wel een oplossing om er op uit te gaan. Hoe we het ook invullen we gaan onze blik verruimen. Lekker ontspannen en een tijdje niet op de klok kijken omdat je van alles moet, maar tijd voor jezelf en voor elkaar.

Dit klinkt allemaal goed maar hoe gaan we de overgang maken van de drukte naar de rust. Hoe kom je van de ene dag op de andere in de vakantie stemming?

Je kijkt er natuurlijk al een poosje naar uit naar je vakantie en daarmee bereid je het al een beetje voor. Je kan er ook voor kiezen om 's morgens lekker wat ontspanningsoefeningen te doen of een stilte uurtje te houden en je hoofd leeg te maken. Of bijvoorbeeld een heerlijke Reiki behandeling nemen zodat je heerlijk ontspannen aan je vakantie begint.

Wat je ook verzint, probeer het bewust te doen, want voor je het weet zijn er al een aantal dagen van je vakantie voorbij voordat je werkelijk tot rust gekomen bent en dat zou zonde zijn.

Er zijn natuurlijk ook mensen zoals ik die altijd een beetje op zien tegen de vakantie omdat ze heimwee hebben. Ik heb dat al van kinds af aan.

Ik weet nog goed dat ik met ponykamp mee mocht. Dat is een droom van elk paardenmeisje en samen met mijn pony zou het wel lukken om met vakantie te gaan dachten mijn ouders. Niets was minder waar.

Mijn pony was wel het belangrijkste wat ik in die periode had maar wat was het moeilijk zo ver van huis. Twee hele weken moest ik daar blijven en ondanks dat ik het overdag heel leuk vond waren de avonden en de nachten verschrikkelijk.

De heimwee is mijn hele leven gebleven totdat ik met de Bachbloesems in aanraking kwam. Nu maak ik tegenwoordig  voor mezelf een gebruikers flesje klaar met verschillende Bachbloesems en heb ik het prima naar mijn zin als ik van huis ben. Doormiddel van de bloesems blijf ik lekker in balans kan ik de thuis situatie loslaten en is er van heimwee geen sprake.

Mocht u nou denken 'ik vind het eigenlijk ook moeilijk om alles achter te laten' en bent u ook gespannen over hoe het allemaal gaat lopen wanneer u op reis bent,  maak dan gerust een afspraak zodat ik voor u Bachbloesems kan samenstellen of u een Reiki behandeling kan geven, zodat u heerlijk ontspannen met vakantie kunt  en uzelf na het ontladen weer kunt  opladen.

Fijne vakantie en veel liefs,

Ingrid