26. jul, 2017

Scleranthus

Twijfelen

Ik twijfel voortdurend op dit moment, het is ook niet makkelijk om keuzes te maken over dingen die nu mijn pad kruisen. De boerderij staat te koop en we zullen van veel dingen afstand moeten doen.

Wat blijken er dan veel dingen in je huis te zijn waar je eigenlijk niks meer aan hebt, maar waarvan je ook niet zeker weet of je het weg kan gooien. Overal kleven herinneringen aan en het zijn allemaal stukjes van mijn leven nu, maar vooral ook stukjes uit mijn verleden. En dan komt de vraag in me op, zal ik het weggooien,  zou een van de kinderen het nog willen hebben of moet ik het houden? Als ik het weg doe zal ik dan geen spijt krijgen? Kortom het is heel moeilijk om zonder twijfel op te ruimen.

Tussen de 38 Bachbloesems zit ook de Scleranthus ofwel de Hardbloem. Deze remedie staat voor besluiteloosheid en valt onder de groep onzekerheid. Het kan zijn dat ik twijfel, of het kan  zijn dat ik wel besluiten neem, maar achteraf ga twijfelen.  Als ik in een negatieve scleranthus toestand verkeer, ontbreekt het mij aan innerlijk evenwicht en doelgerichtheid. Door het gebruik van de scleranthus word ik meer besluitwaardig en kan ik met zekerheid een keuze maken.

Maar goed ik moet prioriteiten durven stellen! Dus ik maak voor mezelf een glas water met de scleranthus druppels en kijk vervolgens naar de op te ruimen spullen en stel mezelf de vraag: "zit er iets waardevols bij deze spullen dat niet verloren mag gaan, of kan het weg?"

Scleranthus kan ook ingezet worden bij mensen die last hebben van stemmingwisselingen, bijvoorbeeld in de menopauze. Of bij mensen die voortdurend van onderwerp veranderen in een gesprek. Maar men kan ook denken aan reisziekte, afwisselend gebrek aan eetlust en reuze trek, pijnen die zich voordurend verplaatsen, evenwichtsstoringen, oor problemen, lichaamstemperaturen die sterk schommelen en zwangerschapsbraken.

Door steeds stiller te worden en naar mijn innerlijke stem te luisteren kom ik uiteindelijk bij het juiste antwoord. Want in de stilte liggen alle antwoorden.

Heeft u vragen over deze of andere Bachbloesems dan kunt u mij altijd bellen of mailen.

Veel liefs,