21. aug, 2017

Liefde voor jezelf

Geld is liefde

Sinds enige tijd volg ik de pagina's van Maartje koper. Nu zul je denken: ‘gaat het weer over geld?!’ Maar nee, dat is niet het belangrijkste. Het gaat om de liefde die je voor jezelf hebt en of je jezelf het allerbeste gunt. Natuurlijk weet ik allang dat ik eerst goed voor mezelf moet zorgen voordat ik andere kan helpen, maar na een aantal video's kwam ik tot de ontdekking dat het aan zelfliefde nogal ontbrak. Want wat is nu eigenlijk zelfliefde, of wat is het niet? Eigenliefde is bijvoorbeeld een bakje thee zetten voor jezelf als je uit bed komt, in plaats van een glas water nemen terwijl dat veel sneller gaat! Ik heb gemerkt dat ik er bewust over nadenk dat er nog heel wat bij komt kijken.

Ik heb bijvoorbeeld een behoorlijk lang ritueel voordat ik 's morgens naar beneden ga. Ik begin met de dag door te nemen en na te gaan wat er op de planning staat. Dan ga ik douchen en vaak de was afhalen en een nieuwe ophangen.
Soms ook even de mail checken en dan op de home trainer. Een kwartiertje fietsen en wat oefeningen doen van de Chi  Qong .  Daarna ga ik dus pas naar beneden.
Als er iets ingekort moet worden in verband met tijdsdruk zijn het altijd de oefeningen en het fietsen die er aan moeten geloven, terwijl die oefeningen en het fietsen nou juist zo belangrijk zijn voor mijn lijf.  Bovendien is het ook nog zo dat als ik vrij laat beneden ben, ik me ook nog schuldig voel dat ik er zo lang over gedaan heb. Zoals je leest haal ik eerst mezelf onderuit en vind ik de andere dingen belangrijker dan liefdevol naar mezelf zijn.
Maar goed eenmaal beneden ga ik verder  met het voeren van de katten, de honden en de paarden en zet ik Desie, mijn jaarling shetlander, in een ander weitje zodat ze meer gras kan eten. Onderweg snoept ze dan van de gazons, want wat is nou lekkerder dan regelmatig gemaaid gras!

Dit zijn allemaal dingen waar ik heel erg van geniet maar wat wel inhoudt dat ik pas rond half tien binnen kom en nog moet ontbijten. Het voordeel is dat ik dan de thee/koffie pauze kan overslaan omdat ik dat gelijk doe.
Dit alles uiteraard als ik verder geen verplichtingen heb in de ochtend. De vraag is nu; ‘Ga ik dit veranderen of vind ik dit prima zo?’

Vanmorgen ben ik om 7 uur opgestaan en heb ik de werkzaamheden zoals hierboven beschreven gedaan en daarna ben ik met de laptop aan de slag gegaan op zoek naar diverse informatie en behandelplannen voor een aantal personen. Dit zijn dingen waar ik me graag mee bezig houd en ik heb dan ook het gevoel dat dit een waardevolle morgen was.

Mijn conclusie is dus: als je doet wat je zelf het liefste doet, en de kans ziet om daar je werk van te maken,  zul je de rijkdom in je leven ervaren. Door de dingen te doen die je het liefst doet geef je jezelf heel veel liefde en in mijn situatie is dat liefdevol zorgen voor mensen binnen mijn gezin en via de praktijk.
Mensen begeleiden om gelukkig, liefdevol en gezond in het leven te staan is mijn passie. De waarde die ik daarvoor terug krijg in de vorm van liefde en inkomsten maken dat we terug zijn bij het kopje bovenaan de tekst. Het draait dus niet alleen om geld maar om de liefde die ik mag geven en ontvangen door dingen te doen waar ik het meest van houd!

Ik hoop dat dit verhaal jou mag inspireren om juist die dingen te doen die jou gelukkig maken!

Veel liefs,

Ingrid Beijen