7. mei, 2018

Red Chestnut

Red Chestnut

De Red Chestnut komt uit de groep 1 : Angst.

De Rode Kastanje heeft in zekere zin een overeenkomst met de White Chestnut (paardenkastanje). Beide staan voor steeds terugkerende gedachte. De White Chestnut wordt ingezet bij malende gedachtes van de persoon zelf, terwijl de red Chestnut ingezet wordt voor de angstige zorgelijke gedachtes over het welzijn van anderen.

Vooral in deze tijd, waarin heel veel gevoelige mensen leven, ziet men het Red Chestnut tekort nogal eens voorbij komen. Hoog gevoelige mensen die heel erg betrokken zijn bij hun mede mens en zeker bij hun naaste familie kunnen hier heel makkelijk last van hebben. Overbezorgdheid en de meest bizarre doem scenario's passeren de revue bij menig ouder.

Naaste liefde en bezorgdheid zijn op zich helemaal geen verkeerde eigen schappen. Ik denk dat als we ons daar allemaal een beetje meer voor inzetten we een heel andere wereld om ons heen creëren. Maar in dit geval gaat het over een teveel aan angst en  overbezorgdheid.

Veel te graag willen we voorkomen dat onze kinderen dezelfde fouten maken als wij en mochten ze al een andere weg gaan, dan gaan we ze toch zeker behoeden voor welke foute stap dan ook. Het resultaat is dat we onze kinderen helemaal afhankelijk van ons maken en dat we ook nog verwachten dat ze ons er eeuwig dankbaar zijn.

Het probleem is dat elke mens zijn eigen weg heeft te gaan en daarin ook zijn eigen lessen te leren. Op het moment dat wij dat gaan voorkomen breken we in op de levens lessen van het kind, met alle gevolgen van dien. Als ouder maar ook het kind wordt helemaal leeg gezogen door de angstige, over bezorgde energie. Een gevoel van oververmoeidheid en gebrek aan energie komen dan ook veel voor in deze situatie.

Door het gebruik van de Bachbloesem Red Chestnut kan je deze onbalans weer recht trekken. Zodat je stevig en zonder zorgen over het welzijn van je naaste/ kinderen in het leven kan staan. Beide zullen er dankbaar voor zijn, omdat ieder op deze manier de lessen kan leren die voor hen bedoeld zijn.

Als je terug kijkt op je leven zie je meestal dat je van de dingen die moeilijk waren het meeste geleerd hebt en dat je daardoor een sterker en krachtiger persoon bent geworden. Die lessen wil je een ander toch niet ontnemen?

Heb je het gevoel dat je wel heel erg bij je naaste betrokken bent en daarbij ook heel moe en zonder energie in het leven staat denk er dan eens over om deze Bachbloesem te gaan gebruiken. Het is heel simpel, 4 keer per dag 4 druppels innemen en je zal zien dat het heel veel voor je kan doen.

De Bachbloesems zijn op natuurlijke basis en hebben geen bijwerking op je huidige medicatie. Mocht je medicijnen van een arts gebruiken dan is het niet de bedoeling om het medische advies van een arts te negeren maar juist om het met de Bachbloesems te optimaliseren.

Wil je meer informatie of een keer een afspraak maken neem dan vrijblijvend contact met mij op. Dit kan via de mail, ingridbeijen@gmail.com of telefonisch op nummer 06 52437582.

Veel liefs,

Ingrid Beijen