14. jun, 2018

Centaury

Ik heb laatst een stukje over kinderen van nu geschreven , over hoe deze kinderen hun best doen om de mensen in hun omgeving naar de zin te maken . De Bachbloesem Centaury zou voor hen zeker van toepassing zijn.

De Bachbloesem Centaury wordt vooral gebruikt wanneer men moeite heeft met "nee"zeggen. Hij komt dan ook uit de groep: Overgevoelig voor invloeden en ideeën.

Mensen met een Centaury karakter zijn vaak rustig, liefdevol en staan altijd klaar voor anderen. Ze willen te graag aardig gevonden worden en zijn bang voor negatieve reacties van anderen. Daardoor zetten ze zichzelf op een laatste plaats en lopen ze zichzelf nogal eens voorbij.

Wanneer dat geven niet meer in balans is met het nemen ontstaan er problemen. Zeker als ze in aanraking komen met krachtige persoonlijkheden, die hun hulpvaardigheid uitbuiten.

Bij kinderen zie je dat vooral op school,  wanneer kinderen die heel sterk in hun schoenen staan deze Centaury kinderen als sloofje gaan gebruiken. De Centaury kinderen doen dit alles vanuit een liefdevolle gedachten en gaan er dan vanuit dat de ander ook zo denkt. Hellaas is dat niet altijd zo en kunnen die kinderen behoorlijk gekwetst worden.

We zien dit gedrag ook vak bij ouders met volwassene kinderen in huis. Er wordt zoveel beslag op hen gelegd wat betreft verzorging of arbeid dat ze onmogelijk hun eigen leven op kunnen bouwen. Ze staan als het ware in dienst van hun ouders.

Mensen met een tekort aan Centaury zijn heel gevoelig voor complimentjes maar schrikken heel erg wanneer iemand ze een standje geeft. Ze zullen het meteen goed willen maken en er alles aan doen om de lieve vrede te bewaren.

Door het gebruik van de Bachbloesem Centaury kan men bewuster ja of nee zeggen en  prima,  ook binnen een groep,  hun eigen identiteit bewaren en daardoor een eigen leven leven.

Een aantal oma's zullen zich wel herkennen denk ik als ik mijn ervaring vertel over de Centaury. Als mijn dochters belde om te vragen of ik op kon passen op de kleinkinderen dan kon ik geen nee zeggen ook al kwam het me niet zo goed uit. Het is natuurlijk als oma ook heerlijk om op je kleinkinderen te mogen passen.  Maar op een gegeven moment moest ik toch voor mezelf gaan kiezen en kon ik er niet onderuit. Met behulp van de Bachbloesems kom je dan makkelijker tot stappen en merk je dat het eigenlijk  alleen maar goed is om voor jezelf te kiezen zonder je schuldig te voelen dat je die tijd aan jezelf wilt besteden.

Dus heb je het idee dat je je oren wel eens teveel naar andere laat hangen kijk dan of de Bachbloesems iets voor jou is. Het is allemaal op natuurlijke basis en kan zonder bijwerkingen met de medicatie van de arts gebruikt worden. Het zijn 4 keer per dag 4 druppels die met water, koffie/thee of iets dergelijks ingenomen kunnen worden. Aan de hand van een gesprek help ik u om de juiste Bachbloesems te selecteren.