Blog van Ingrid

2. okt, 2018
23. jul, 2018

De Bachbloesem Honeysuckle ofwel de kamperfoelie is de remedie die je helpt om het verleden los te laten.

Niet om het verleden te vergeten maar om verder te kunnen op je levenspad. Je zou ook kunnen zeggen om meer in het hier en nu te staan. Want dat is namelijk wat er fout gaat als je een tekort aan Honeysuckle hebt.

Eigenlijk sta je een soort van geblokkeerd en dat is ook niet zo verwonderlijk als je kijkt wat daar vaak de reden van is. Je kan denken aan een mis gelopen relatie, een verhuizing of een overlijden van een dierbaar iemand. Het kan ook dat je spijt hebt van een gemiste kansen, voor bijvoorbeeld het niet afmaken van een opleiding in je jeugd.

Dat zijn best heftige dingen die we mee kunnen maken en dan is het helemaal niet raar da we daar in blijven hangen. Het probleem is alleen dat we dan niet in onze energie kunnen staan, de energie van het nu.

Daardoor sluiten we ons als het waren af van alles en iedereen om ons heen. We vergeten eigenlijk om te leven. En dat kan toch niet de bedoeling zijn.

De Honeysuckle helpt daarom om het verleden een plek te geven een soort van basis waar we op verder kunnen bouwen. Vooral door te kijken wat we ervan mogen leren en hoe we daarna weer verder kunnen.Want in alles wat meemaken zit een levensles en niet alle lessen zijn leuk.

Door te leren van onze ervaring kunnen we soms ook andere weer een stukje op weg helpen waardoor de moeilijke les toch ook een lichtpuntje heeft.

Door het gebruik van Honeysuckle kan je gedachtes, gevoelens en materiële dingen los laten en verwerken, zodat er meer zicht op het nu is en je weer open kan staan voor nieuwe dingen. Je kan daardoor blokkades opruimen die je verhinderen om jezelf verder te ontwikkelen.

Honeysuckle kan ook helpen wanneer je voor het eerst naar school gaat of bijvoorbeeld alleen op vakantie, nieuwe dingen ervaren dus. In dit geval zal het samen met Walnoot ingezet worden zodat de overgang soepel verloopt.

Laat het verleden geen ballast zijn die op je schouders rust maar een basis van waaruit jij  je leven verder mag ontwikkelen. Een mooie toekomst tegemoet.

 

Honeysuckle voor dieren.

Bij dieren is het anders dan bij mensen. Dieren hebben een op toekomst gerichte instelling en zijn altijd in het heden. Wel kunnen dieren op heimwee hetzelfde als mensen reageren. Het is daarom uitstekend om het preventief te gebruiken in dieren er een scheiding of verhuizing aan komt. Als type remedie is het niet te omschrijven.

Katten:

De symptomen bij de kat die Honeysuckle nodig heeft zijn overdreven oplettendheid en een voorliefde voor plaatsen en activiteiten met vroegere baasjes. Ook kunnen katten terug gaan naar hun vorige huizen of baasjes.

Paarden:

Bij paarden zie je vooral als het veulen gespeend wordt. Dan kan de merrie in de Honeysuckle emotie belanden. Ze hebben dan geen aandacht voor de kudde. Ze eten en slapen maar verder lijkt het of  de vonk eruit is. Dit kan ook gebeuren als het maatje van het paard verkocht wordt of verhuisd. De kenmerken zijn dat ze vaker dan normaal opkijken van het grazen en lang in de verte kunnen gaan staan turen. Het lijkt op een soort rouw proces. De concentratie is ver te zoeken dus hou daar vooral rekening mee wanneer je met zo'n paard aan het werk gaat. Verwacht in die periode niet teveel en ga liefdevol te werk. Na een paar weken moet het paard wel weer belangstelling gaan tonen, anders eventueel Walnoot gaan toevoegen om de nieuwe fase te helpen ingaan. 

Ook paarden die blijven hangen in angst als gevolg van vroegere mishandeling  kunnen baat hebben bij Honeysuckle  en dit ondersteunen met Star of Bethlehem.

Honden:

Voor de hond geld bijna hetzelfde. Heij blijft in de Honeysuckle toestand beleefd tegen zijn andere leef genootjes maar staat zichzelf niet toe er een band mee te krijgen. Zorg dat je er voor de hond bent maar overdrijf het niet. Er zijn honden die as het baasje overleden is zelf ook koen te overlijden, of (vroeger) op de begraafplaats gaan liggen waar het baasje begraven is.  Geef zo'n hond behalve veel vriendschap, (liefde kan hij niet handelen op dat moment) Honeysuckle, Walnoot, Star of Bethlehem en eventueel Rock rose.  Deze samenstelling  is ook prima voor een teef als de laatste pup uit het nest weg gaat.

14. jun, 2018

Ik heb laatst een stukje over kinderen van nu geschreven , over hoe deze kinderen hun best doen om de mensen in hun omgeving naar de zin te maken . De Bachbloesem Centaury zou voor hen zeker van toepassing zijn.

De Bachbloesem Centaury wordt vooral gebruikt wanneer men moeite heeft met "nee"zeggen. Hij komt dan ook uit de groep: Overgevoelig voor invloeden en ideeën.

Mensen met een Centaury karakter zijn vaak rustig, liefdevol en staan altijd klaar voor anderen. Ze willen te graag aardig gevonden worden en zijn bang voor negatieve reacties van anderen. Daardoor zetten ze zichzelf op een laatste plaats en lopen ze zichzelf nogal eens voorbij.

Wanneer dat geven niet meer in balans is met het nemen ontstaan er problemen. Zeker als ze in aanraking komen met krachtige persoonlijkheden, die hun hulpvaardigheid uitbuiten.

Bij kinderen zie je dat vooral op school,  wanneer kinderen die heel sterk in hun schoenen staan deze Centaury kinderen als sloofje gaan gebruiken. De Centaury kinderen doen dit alles vanuit een liefdevolle gedachten en gaan er dan vanuit dat de ander ook zo denkt. Hellaas is dat niet altijd zo en kunnen die kinderen behoorlijk gekwetst worden.

We zien dit gedrag ook vak bij ouders met volwassene kinderen in huis. Er wordt zoveel beslag op hen gelegd wat betreft verzorging of arbeid dat ze onmogelijk hun eigen leven op kunnen bouwen. Ze staan als het ware in dienst van hun ouders.

Mensen met een tekort aan Centaury zijn heel gevoelig voor complimentjes maar schrikken heel erg wanneer iemand ze een standje geeft. Ze zullen het meteen goed willen maken en er alles aan doen om de lieve vrede te bewaren.

Door het gebruik van de Bachbloesem Centaury kan men bewuster ja of nee zeggen en  prima,  ook binnen een groep,  hun eigen identiteit bewaren en daardoor een eigen leven leven.

Een aantal oma's zullen zich wel herkennen denk ik als ik mijn ervaring vertel over de Centaury. Als mijn dochters belde om te vragen of ik op kon passen op de kleinkinderen dan kon ik geen nee zeggen ook al kwam het me niet zo goed uit. Het is natuurlijk als oma ook heerlijk om op je kleinkinderen te mogen passen.  Maar op een gegeven moment moest ik toch voor mezelf gaan kiezen en kon ik er niet onderuit. Met behulp van de Bachbloesems kom je dan makkelijker tot stappen en merk je dat het eigenlijk  alleen maar goed is om voor jezelf te kiezen zonder je schuldig te voelen dat je die tijd aan jezelf wilt besteden.

Dus heb je het idee dat je je oren wel eens teveel naar andere laat hangen kijk dan of de Bachbloesems iets voor jou is. Het is allemaal op natuurlijke basis en kan zonder bijwerkingen met de medicatie van de arts gebruikt worden. Het zijn 4 keer per dag 4 druppels die met water, koffie/thee of iets dergelijks ingenomen kunnen worden. Aan de hand van een gesprek help ik u om de juiste Bachbloesems te selecteren.

 

De Centaury paarden, honden en katten zijn continu bezig om het hun baasjes naar de zin te maken. Ze zijn daardoor braaf en kommen zelfden of nooit in opstand.

Het gevaar schuilt dan ook in het feit dat ze niet voor zichzelf op kunnen komen en daardoor makkelijk gepest worden. Ze zijn ook volkomen onvoorbereid wanneer mensen met hardheid met hun dieren omgaan. Het belangrijkste is dan ook om zulke dieren tegen zichzelf te beschermen. Dit geld ook zeker als er kinderen met de dieren omgaan.

Door het gebruik van de Centaury komen deze dieren weer in contact met zichzelf en ook al denk je het is toch lekker makkelijk zo'n braaf dier dan nog verdient het een eerlijk leven. Een dier dat zijn grenzen aan kan geven en waar je met wederzijds respect mee om kan gaan is veel fijner dan en marionet zonder eigen wil. Juist dat eerlijke contact maakt dat dieren in onze omgeving leuk zijn.

Je ziet deze paarden vooral bij maneges . Die brave paarden/pony's waar iedereen op kan stappen en die omdat ze zo braaf zijn nog wel een uurtje langer kunnen lopen. Dit alles is niet zo erg maar let wel op dat zo'n dier in de kudde wel aan zijn voer komt want ook dan staan ze achteraan in de rij.

Wat Centaury honden betreft, let goed op wanneer er kinderen in de buurt zijn en niet omdat het kind beschermd moet worden maar de hond. Het is een dier dat niet aangeeft als er een kond in zijn spel te ver gaat en zou het dier onbewust pijn kunnen doen. Dit geld natuurlijk ook voor de Centaury kat.

Belangrijk is om deze katten,honden en paarden niet te kinderachtig te behandelen, want daarmee verzwak je nog meer hun eigen vermogen. Duidelijkheid en begrip is wat deze dieren nodig hebben. Om hun eigen waarde te verhogen is het belangrijk om ze opdrachten te laten doen die ze al kunnen en ze daardoor te laten voelen, hé dit kan ik!

Centaury gedrag kan ook ontwikkelen wanneer een dier tijdelijk fysiek zwak is of kreupel. Hierdoor verliezen ze hun zelf vertrouwen en compenseren dat door de andere kudde/roedel genoten te plezieren. Let dus altijd goed op dat een dier na herstel ook geestelijk weer goed hersteld en niet blijft hangen in please gedrag.  

 

7. mei, 2018

Red Chestnut

De Red Chestnut komt uit de groep 1 : Angst.

De Rode Kastanje heeft in zekere zin een overeenkomst met de White Chestnut (paardenkastanje). Beide staan voor steeds terugkerende gedachte. De White Chestnut wordt ingezet bij malende gedachtes van de persoon zelf, terwijl de red Chestnut ingezet wordt voor de angstige zorgelijke gedachtes over het welzijn van anderen.

Vooral in deze tijd, waarin heel veel gevoelige mensen leven, ziet men het Red Chestnut tekort nogal eens voorbij komen. Hoog gevoelige mensen die heel erg betrokken zijn bij hun mede mens en zeker bij hun naaste familie kunnen hier heel makkelijk last van hebben. Overbezorgdheid en de meest bizarre doem scenario's passeren de revue bij menig ouder.

Naaste liefde en bezorgdheid zijn op zich helemaal geen verkeerde eigen schappen. Ik denk dat als we ons daar allemaal een beetje meer voor inzetten we een heel andere wereld om ons heen creëren. Maar in dit geval gaat het over een teveel aan angst en  overbezorgdheid.

Veel te graag willen we voorkomen dat onze kinderen dezelfde fouten maken als wij en mochten ze al een andere weg gaan, dan gaan we ze toch zeker behoeden voor welke foute stap dan ook. Het resultaat is dat we onze kinderen helemaal afhankelijk van ons maken en dat we ook nog verwachten dat ze ons er eeuwig dankbaar zijn.

Het probleem is dat elke mens zijn eigen weg heeft te gaan en daarin ook zijn eigen lessen te leren. Op het moment dat wij dat gaan voorkomen breken we in op de levens lessen van het kind, met alle gevolgen van dien. Als ouder maar ook het kind wordt helemaal leeg gezogen door de angstige, over bezorgde energie. Een gevoel van oververmoeidheid en gebrek aan energie komen dan ook veel voor in deze situatie.

Door het gebruik van de Bachbloesem Red Chestnut kan je deze onbalans weer recht trekken. Zodat je stevig en zonder zorgen over het welzijn van je naaste/ kinderen in het leven kan staan. Beide zullen er dankbaar voor zijn, omdat ieder op deze manier de lessen kan leren die voor hen bedoeld zijn.

Als je terug kijkt op je leven zie je meestal dat je van de dingen die moeilijk waren het meeste geleerd hebt en dat je daardoor een sterker en krachtiger persoon bent geworden. Die lessen wil je een ander toch niet ontnemen?

Heb je het gevoel dat je wel heel erg bij je naaste betrokken bent en daarbij ook heel moe en zonder energie in het leven staat denk er dan eens over om deze Bachbloesem te gaan gebruiken. Het is heel simpel, 4 keer per dag 4 druppels innemen en je zal zien dat het heel veel voor je kan doen.

De Bachbloesems zijn op natuurlijke basis en hebben geen bijwerking op je huidige medicatie. Mocht je medicijnen van een arts gebruiken dan is het niet de bedoeling om het medische advies van een arts te negeren maar juist om het met de Bachbloesems te optimaliseren.

 

De Bachbloesem Red Chestnut voor dieren

 

Elk dier uit het tekort aan deze Bachbloesem (of wel de onbalans in deze emotie) op een andere manier.

De kat met een onbalans in de red Chestnut zal wanneer ze kittens heeft constant met ze gaan slepen. Steeds als ze het gevoel heeft dat ze niet veilig zijn zal ze de kittens op een andere plaats leggen. Maar ook katten die bezorgt op de uitkijk zitten om te zien of hun geliefde baasje al terug komt kunnen een tekort aan deze Bachbloesem hebben.

Bij honden zal dit vooral voorkomen bij de herders honden rassen. Het bijeen houden van de 'kudde' zit hen in de gene, en zij zullen er dan ook alles aan doen om die bij elkaar te houden. Zo'n hond wordt dood nerveus als hij de kudde niet bij elkaar kan houden en zal dan ook heel onrustig zijn wanneer je gaat wandelen in het bos en de kinderen spelen verstoppertje. Het kan zelfs zijn dat ze in de hielen bijten om ze terug naar de groep te leiden. Het zijn ook vaak honden die niet alleen kunnen blijven omdat ze dan niet voor hun geliefde baasjes kunnen beschermen.

Het Red Chestnut paard is op zich een heel fijn en rustig paard. Alleen als hij zijn baasje in het vizier krijgt komt hij in galop naar hem toe of breekt zijn box bij wijze van spreken af. Wanneer je dit paard gaat rijden zal hij niet echt voorwaarts zijn omdat hij zijn aandacht bij de ruiter wil houden en niet bij wat de ruiter van hem vraagt. Liever ziet hij je voor hem staan zodat hij je goed kan beschermen. Het is dan ook bijna ondragelijk voor dit dier als het heel de dag moet wachten om zijn baasje weer te zien, wat dan ook de nodige stress kan opleveren met alle stal gebreken van dien. Dit alles is niet echt een probleem zolang het binnen proporties blijft. Door het toedienen van Red Chestnut en een liefdevolle duidelijke grens aangevende aanpak, is dit probleem vaak snel onder controle.

Heeft u hier vragen over of wilt u deze Bachbloesem voor uw dier inzetten dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 06 52437582 of mailen naar Ingridbeijen@gmail.com

Wil je meer informatie of een keer een afspraak maken neem dan vrijblijvend contact met mij op. Dit kan via de mail, ingridbeijen@gmail.com of telefonisch op nummer 06 52437582.

Veel liefs,

Ingrid Beijen

11. apr, 2018

Het leven is heel eenvoudig als je het niet moeilijk maakt!

Zo begint het stukje over de Bachbloesem Larch in het boek van Veronika Reniers. Ik vind het zo'n mooie uitspraak dat ik het als titel van deze blog plaatst.

Larch of wel lariks in het Nederlands is de Bloesem die helpt bij gebrek aan zelfvertrouwen.  hij wordt ook wel een basis bloesem genoemd omdat hij veel met andere bloesems samen kan werken.

We gaan het deze keer dus hebben over zelfvertrouwen, maar hoe werkt dat nou zelfvertrouwen en hoe kan je het opbouwen.

Zelfvertrouwen wil zeggen: vertrouwen in je eigen kunnen. Dat vertrouwen is dan ook de grote boosdoener in dit geval. Mensen met een gebrek aan zelf vertouwen zijn er van overtuigd dat ze het toch niet kunnen. Die overtuiging zit vaak zo diep dat ze het zelf geloven. Zelfs wanneer er door de jaren heen van alles is verandert en ze een heel ander leven hebben opgebouwd kunnen dingen en situaties uit het verleden nog in hun gedachte systeem zitten als zijnde"dat kan ik niet".

Deze gedachte kan zo sterk zijn dat iemand die in zijn jeugd gezakt is voor een examen en dat nooit heeft overgedaan zijn hele leven niet meer aan een cursus of opleiding begint waar een examen aan vast zit. Zelfs al is de persoon nog zo bekwaam in dat vak, hij zal er niet aan beginnen.

Ze stellen zich vaak heel bescheiden op en laten daardoor vaak kansen liggen of andere naar voren schuiven  omdat die het vast veel beter kunnen. Ze zullen zich niet ontwikkelen domweg omdat men gewoon nergens aan begint (want ik kan het toch niet). Het kan zelfs zo ver gaan dat een persoon een ziekte aan went om maar niet aan iets deel te nemen.

Hoe kan je hier aan werken:

De Bachbloesem Larch is natuurlijk een goed begin. Verder is het goed als die persoon werkt aan zijn zelfvertrouwen. Dat kan door dingen te doen waar je goed in bent en op die manier voor jezelf positieve ervaringen op te doen die je zelfvertrouwen vergroten. Men kan tot zichzelf laten doordringen dat de dingen die in het verleden zijn gebeurt nu niet hetzelfde hoeven te gaan. Bijvoorbeeld door de  affirmatie: Ik kan het, ik wil het en ik doe het. Op deze manier kan je de negatieve gedachtegang omzetten in een positieve  gedachtegang.

Na het gebruik van Larch zal je merken dat je jezelf zekerder en gelijkwaardiger ten opzichten van andere mensen gaat voelen en dat je veel meer durft. Bovendien ben ik er van overtuigd dat ons levensplan is opgebouwd uit dingen die we aankunnen dus heb je de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen weet dan dat je nooit iets op je pad krijgt wat je niet aankunt. Daarom zou ik zeggen maak gebruik van de mogelijkheden die op je pad komen, ze brengen je altijd verder.

Veel liefs,

Ingrid Beijen

Mocht je hier vragen overhebben,  een afspraak voor een consult maken of Bachbloesems willen gebruiken dan kan je contact op nemen via 06 52467582 of je vraag op de mail zetten en dat is: ingridbeijen@gmail.com.