Blog van Ingrid

7. mei, 2018

Red Chestnut

De Red Chestnut komt uit de groep 1 : Angst.

De Rode Kastanje heeft in zekere zin een overeenkomst met de White Chestnut (paardenkastanje). Beide staan voor steeds terugkerende gedachte. De White Chestnut wordt ingezet bij malende gedachtes van de persoon zelf, terwijl de red Chestnut ingezet wordt voor de angstige zorgelijke gedachtes over het welzijn van anderen.

Vooral in deze tijd, waarin heel veel gevoelige mensen leven, ziet men het Red Chestnut tekort nogal eens voorbij komen. Hoog gevoelige mensen die heel erg betrokken zijn bij hun mede mens en zeker bij hun naaste familie kunnen hier heel makkelijk last van hebben. Overbezorgdheid en de meest bizarre doem scenario's passeren de revue bij menig ouder.

Naaste liefde en bezorgdheid zijn op zich helemaal geen verkeerde eigen schappen. Ik denk dat als we ons daar allemaal een beetje meer voor inzetten we een heel andere wereld om ons heen creëren. Maar in dit geval gaat het over een teveel aan angst en  overbezorgdheid.

Veel te graag willen we voorkomen dat onze kinderen dezelfde fouten maken als wij en mochten ze al een andere weg gaan, dan gaan we ze toch zeker behoeden voor welke foute stap dan ook. Het resultaat is dat we onze kinderen helemaal afhankelijk van ons maken en dat we ook nog verwachten dat ze ons er eeuwig dankbaar zijn.

Het probleem is dat elke mens zijn eigen weg heeft te gaan en daarin ook zijn eigen lessen te leren. Op het moment dat wij dat gaan voorkomen breken we in op de levens lessen van het kind, met alle gevolgen van dien. Als ouder maar ook het kind wordt helemaal leeg gezogen door de angstige, over bezorgde energie. Een gevoel van oververmoeidheid en gebrek aan energie komen dan ook veel voor in deze situatie.

Door het gebruik van de Bachbloesem Red Chestnut kan je deze onbalans weer recht trekken. Zodat je stevig en zonder zorgen over het welzijn van je naaste/ kinderen in het leven kan staan. Beide zullen er dankbaar voor zijn, omdat ieder op deze manier de lessen kan leren die voor hen bedoeld zijn.

Als je terug kijkt op je leven zie je meestal dat je van de dingen die moeilijk waren het meeste geleerd hebt en dat je daardoor een sterker en krachtiger persoon bent geworden. Die lessen wil je een ander toch niet ontnemen?

Heb je het gevoel dat je wel heel erg bij je naaste betrokken bent en daarbij ook heel moe en zonder energie in het leven staat denk er dan eens over om deze Bachbloesem te gaan gebruiken. Het is heel simpel, 4 keer per dag 4 druppels innemen en je zal zien dat het heel veel voor je kan doen.

De Bachbloesems zijn op natuurlijke basis en hebben geen bijwerking op je huidige medicatie. Mocht je medicijnen van een arts gebruiken dan is het niet de bedoeling om het medische advies van een arts te negeren maar juist om het met de Bachbloesems te optimaliseren.

 

De Bachbloesem Red Chestnut voor dieren

 

Elk dier uit het tekort aan deze Bachbloesem (of wel de onbalans in deze emotie) op een andere manier.

De kat met een onbalans in de red Chestnut zal wanneer ze kittens heeft constant met ze gaan slepen. Steeds als ze het gevoel heeft dat ze niet veilig zijn zal ze de kittens op een andere plaats leggen. Maar ook katten die bezorgt op de uitkijk zitten om te zien of hun geliefde baasje al terug komt kunnen een tekort aan deze Bachbloesem hebben.

Bij honden zal dit vooral voorkomen bij de herders honden rassen. Het bijeen houden van de 'kudde' zit hen in de gene, en zij zullen er dan ook alles aan doen om die bij elkaar te houden. Zo'n hond wordt dood nerveus als hij de kudde niet bij elkaar kan houden en zal dan ook heel onrustig zijn wanneer je gaat wandelen in het bos en de kinderen spelen verstoppertje. Het kan zelfs zijn dat ze in de hielen bijten om ze terug naar de groep te leiden. Het zijn ook vaak honden die niet alleen kunnen blijven omdat ze dan niet voor hun geliefde baasjes kunnen beschermen.

Het Red Chestnut paard is op zich een heel fijn en rustig paard. Alleen als hij zijn baasje in het vizier krijgt komt hij in galop naar hem toe of breekt zijn box bij wijze van spreken af. Wanneer je dit paard gaat rijden zal hij niet echt voorwaarts zijn omdat hij zijn aandacht bij de ruiter wil houden en niet bij wat de ruiter van hem vraagt. Liever ziet hij je voor hem staan zodat hij je goed kan beschermen. Het is dan ook bijna ondragelijk voor dit dier als het heel de dag moet wachten om zijn baasje weer te zien, wat dan ook de nodige stress kan opleveren met alle stal gebreken van dien. Dit alles is niet echt een probleem zolang het binnen proporties blijft. Door het toedienen van Red Chestnut en een liefdevolle duidelijke grens aangevende aanpak, is dit probleem vaak snel onder controle.

Heeft u hier vragen over of wilt u deze Bachbloesem voor uw dier inzetten dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 06 52437582 of mailen naar Ingridbeijen@gmail.com

Wil je meer informatie of een keer een afspraak maken neem dan vrijblijvend contact met mij op. Dit kan via de mail, ingridbeijen@gmail.com of telefonisch op nummer 06 52437582.

Veel liefs,

Ingrid Beijen

11. apr, 2018

Het leven is heel eenvoudig als je het niet moeilijk maakt!

Zo begint het stukje over de Bachbloesem Larch in het boek van Veronika Reniers. Ik vind het zo'n mooie uitspraak dat ik het als titel van deze blog plaatst.

Larch of wel lariks in het Nederlands is de Bloesem die helpt bij gebrek aan zelfvertrouwen.  hij wordt ook wel een basis bloesem genoemd omdat hij veel met andere bloesems samen kan werken.

We gaan het deze keer dus hebben over zelfvertrouwen, maar hoe werkt dat nou zelfvertrouwen en hoe kan je het opbouwen.

Zelfvertrouwen wil zeggen: vertrouwen in je eigen kunnen. Dat vertrouwen is dan ook de grote boosdoener in dit geval. Mensen met een gebrek aan zelf vertouwen zijn er van overtuigd dat ze het toch niet kunnen. Die overtuiging zit vaak zo diep dat ze het zelf geloven. Zelfs wanneer er door de jaren heen van alles is verandert en ze een heel ander leven hebben opgebouwd kunnen dingen en situaties uit het verleden nog in hun gedachte systeem zitten als zijnde"dat kan ik niet".

Deze gedachte kan zo sterk zijn dat iemand die in zijn jeugd gezakt is voor een examen en dat nooit heeft overgedaan zijn hele leven niet meer aan een cursus of opleiding begint waar een examen aan vast zit. Zelfs al is de persoon nog zo bekwaam in dat vak, hij zal er niet aan beginnen.

Ze stellen zich vaak heel bescheiden op en laten daardoor vaak kansen liggen of andere naar voren schuiven  omdat die het vast veel beter kunnen. Ze zullen zich niet ontwikkelen domweg omdat men gewoon nergens aan begint (want ik kan het toch niet). Het kan zelfs zo ver gaan dat een persoon een ziekte aan went om maar niet aan iets deel te nemen.

Hoe kan je hier aan werken:

De Bachbloesem Larch is natuurlijk een goed begin. Verder is het goed als die persoon werkt aan zijn zelfvertrouwen. Dat kan door dingen te doen waar je goed in bent en op die manier voor jezelf positieve ervaringen op te doen die je zelfvertrouwen vergroten. Men kan tot zichzelf laten doordringen dat de dingen die in het verleden zijn gebeurt nu niet hetzelfde hoeven te gaan. Bijvoorbeeld door de  affirmatie: Ik kan het, ik wil het en ik doe het. Op deze manier kan je de negatieve gedachtegang omzetten in een positieve  gedachtegang.

Na het gebruik van Larch zal je merken dat je jezelf zekerder en gelijkwaardiger ten opzichten van andere mensen gaat voelen en dat je veel meer durft. Bovendien ben ik er van overtuigd dat ons levensplan is opgebouwd uit dingen die we aankunnen dus heb je de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen weet dan dat je nooit iets op je pad krijgt wat je niet aankunt. Daarom zou ik zeggen maak gebruik van de mogelijkheden die op je pad komen, ze brengen je altijd verder.

Veel liefs,

Ingrid Beijen

Mocht je hier vragen overhebben,  een afspraak voor een consult maken of Bachbloesems willen gebruiken dan kan je contact op nemen via 06 52467582 of je vraag op de mail zetten en dat is: ingridbeijen@gmail.com.

6. mrt, 2018

Crab Apple

Vandaag voel je we gaan weer naar de lente toe. Vandaar dat ik deze keer heb gekozen om iets meer te vertellen over de Crab Apple of wel de wilde appel.

De crab apple staat voor reiniging en dat kan van (grote) schoonmaak woeden tot angst om besmet te raken gaan. En er zit nog heel veel tussen. Ik ga er een paar dingen uitlichten.

Crab apple kan je gebruiken wanneer je zelfbeeld negatief is en zeg nou zelf wie is er nou helemaal tevreden met zichzelf? Maar waar het om gaat is wanneer het een probleem wordt. Als je jezelf af gaat sluiten van de buitenwereld omdat je bijvoorbeeld last van Acne hebt of wanneer je te dik of te dun bent. We vergeten op zo'n moment dat de buitenkant helemaal niet belangrijk is maar dat het juist om de binnenkant gaat. Op zo'n moment ligt dus de focus verkeerd. Het gaat er uiteindelijk om of je liefdevol in het leven staat en niet hoe je lichaam eruit ziet. Waar ik helemaal niet mee wil zeggen dat je jezelf niet hoeft te verzorgen want dat is weer de andere kant van de crab apple. Het mooist is als er een balans is en dat is nu net wat de remedie crab apple doet. Het helpt je om de dingen in het juiste perspectief te zien en helpt je om de gedachte dat je niet goed genoeg bent los te laten.

Maar er is meer waar de crab apple voor gebruikt kan worden! Ik denk dan aan de controlefreak. Mensen die helemaal uit hun concentratie raken omdat er iets scheef hangt en daardoor compleet het verhaal missen van degene die tegen hen praat. Of mensen die helemaal gestrest raken omdat er een schrijffout in een tekst staat. En net zoals bij het vorige stukje is dat helemaal geen probleem als het in de juiste verhouding is maar laat zulke dingen niet je leven bepalen want dat is niet nodig.

Nog een voorbeeld, je bent de hele dag aan het schoonmaken in je huis en elke dag opnieuw doen je weer het zelfde werk terwijl het eigenlijk helemaal nog niet nodig is. 's Avonds zit je voor de tv en bedenk je ineens dat je vergeten bent om de deurmat uit te kloppen. Je kan onmogelijk het programma afkijken want eerst moet die mat geklopt worden. Op zo'n moment is het dwangmatig handelen en dus niet goed. Dan kan je dus denken aan de crab apple die jou dwangmatige handelingen in balans kunnen brengen.

Wat ook typische kenmerken van de crab apple in onbalans zijn, zijn mensen die om het minste en geringste hun handen wassen of meerdere keren per dag onder de douche gaan omdat ze het gevoel hebben dat ze niet schoon zijn. Maar je kan ook denken aan jonge meisje die voor het eerst gaan menstrueren en daardoor zo vies van zichzelf zijn dat ze hun lichaam gaan bedekken met wijde kleding om maar niet teveel bewust te zijn van wat er onder de kleding zit. De persoonlijke Hygiëne is op zo'n moment helemaal uit balans.

Je begrijpt dat de emoties die de crab apple vertegenwoordigt best heel belangrijk is en dat het vooral  belangrijk is dat deze in balans is. Mocht je jezelf hier in herkennen of wil je meer over de Bachbloesems weten dan kan je me mailen op ingridbeijen@gmail.com of bellen op nummer 06 52437582. Want iedereen wil graag in balans zijn!

30. jan, 2018

Deze keer ga ik wat dieper in op de Bachbloesem Rock Water.

Deze Bachbloesem komt uit Groep 7 overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Je zal het niet zomaar verwachten want water lijkt zo zacht maar niks is minder waar.              Water kan een geul in een steen slijten door er langs te stromen. Daarom heeft Dr. Bach het bronwater als uitgangspunt voor de emotie van te strenge zelf discipline gekozen. Het lijkt of water niets doet maar toch verplaatst het zich volop.

Rock Water staat voor strenge zelfdiscipline. Het zijn overdreven perfectionisten, voor zichzelf maar ook voor anderen. Stellen zichzelf te hoge eisen en onmogelijke doelen. Het zijn harde leermeesters die een voorbeeld voor andere willen zijn. Ze zijn intolerant hebben last van gevoelsangst en veel spanningen.  Mensen die het boeten kleed aantrekken, die zichzelf de eenvoudigste vreugde in het leven ontzeggen.

Men kan in het leven ook beter kiezen om met de stroom mee te drijven dan er steeds maar tegen in te zwemmen. Mensen die Rock Water nodig hebben zwemmen meestal tegen de stroom in en houden zich vast aan allerlei strakke regels waar niet vanaf geweken mag worden.

Door het gebruik van Rock Water krijg je weer een frisse kijk op het leven, vrij van te strenge voorschriften en regels. Meer begrip en soepelheid. Het vermogen om zich aan te passen. Men voelt dan innerlijke vrijheid en kan dan werkelijk genieten van het leven.

"Stel je open voor meer levensvreugde"

Het is belangrijk dat wij liefdevol en vergevingsgezind zijn voor andere maar ten eerste ook voor onszelf. Wij leven in het licht van liefde en liefde betekent vergeven.

Heeft u hier vragen over neem dan contact met me op. Dit kan via de mail: ingridbeijen@gmail.com of telefonisch via 06-52437582

 

30. dec, 2017

Heb jij nog zicht op waar je blij van wordt?

Het nieuwe jaar staat voor de deur! Het enige wat wij hoeven te doen is de deur te openen!           

Dat klinkt heel makkelijk maar hoe moeilijk is dat soms?

Deze keer gaan we kijken naar de Bachbloesem Ruwe Dravik of in het Engels Wild Oat.                       

 

Dit is 1 van de 38 remedies de Dr. Edward Bach ontwikkeld heeft rond 1935.

Ruwe Dravik helpt je om het juiste levenspad te kiezen. Zodat jij die kant op kan gaan waar jij blij van wordt. Vaak willen we wel een heleboel maar denken we dat het niet allemaal mogelijk is want je hebt de zorg voor je partner, kinderen en een baan! En die kinderen willen ook nog eens van alles. En dan kan je zomaar ineens de focus kwijt raken en niet meer weten waar je in je leven nou eigenlijk naar op weg was. Allerlei dingen slurpen je tijd op en je komt niet toe aan de dingen waar jij blij van wordt, waar je hart een sprongetje van maakt als je er aan denkt. En als je er wel tijd voor hebt ben je zo moe dat je er maar niet aan begint. Maar juist die richting, jou levensbestemming geeft jou energie daar moet je het nu juist van hebben!

Ruwe Dravik is een fijne gras soort die wel 2 meter hoog kan worden. Hij staat vaak heel alleen, doelloos en machteloos tegenover elke lichte bries die hem alle richtingen opblaast. Personen die dan ook tekort hebben aan Ruwe Dravik voelen zich doelloos, willen wel een keuze maken maar hebben het zicht op de richting en hun levens bestemming verloren.

Volg daarom je intuïtie ook al is het hectisch om je heen. Want het is zo belangrijk voor jou om je levensdoel te leven. Juist daar moet je de energie vandaan halen. Door met de ruwe Dravik aan de slag te gaan vindt je je focus terug en het gaat je helpen om je doelen te bereiken.

Kan je wel wat hulp gebruiken, maak dan eens een afspraak, dan help ik je met de Bachbloesems om weer je eigen pad te bewandelen. Dan krijg jij weer alles onder controle en voel je je weer een blij mens. Het is heerlijk om weer richting aan je leven te geven en je te focussen op jou doel.

Ik wens je voor het nieuwe jaar veel energie die voor jou de juiste richting op gaat.

Veel liefs en alle goeds voor 2018.