Crab Apple

06/03/18

Crab Apple

Vandaag voel je we gaan weer naar de lente toe. Vandaar dat ik deze keer heb gekozen om iets meer te vertellen over de Crab Apple of wel de wilde appel.

De crab apple staat voor reiniging en dat kan van (grote) schoonmaak woeden tot angst om besmet te raken gaan. En er zit nog heel veel tussen. Ik ga er een paar dingen uitlichten.

Crab apple kan je gebruiken wanneer je zelfbeeld negatief is en zeg nou zelf wie is er nou helemaal tevreden met zichzelf? Maar waar het om gaat is wanneer het een probleem wordt. Als je jezelf af gaat sluiten van de buitenwereld omdat je bijvoorbeeld last van Acne hebt of wanneer je te dik of te dun bent. We vergeten op zo’n moment dat de buitenkant helemaal niet belangrijk is maar dat het juist om de binnenkant gaat. Op zo’n moment ligt dus de focus verkeerd. Het gaat er uiteindelijk om of je liefdevol in het leven staat en niet hoe je lichaam eruit ziet. Waar ik helemaal niet mee wil zeggen dat je jezelf niet hoeft te verzorgen want dat is weer de andere kant van de crab apple. Het mooist is als er een balans is en dat is nu net wat de remedie crab apple doet. Het helpt je om de dingen in het juiste perspectief te zien en helpt je om de gedachte dat je niet goed genoeg bent los te laten.

Maar er is meer waar de crab apple voor gebruikt kan worden! Ik denk dan aan de controlefreak. Mensen die helemaal uit hun concentratie raken omdat er iets scheef hangt en daardoor compleet het verhaal missen van degene die tegen hen praat. Of mensen die helemaal gestrest raken omdat er een schrijffout in een tekst staat. En net zoals bij het vorige stukje is dat helemaal geen probleem als het in de juiste verhouding is maar laat zulke dingen niet je leven bepalen want dat is niet nodig.

Nog een voorbeeld, je bent de hele dag aan het schoonmaken in je huis en elke dag opnieuw doen je weer het zelfde werk terwijl het eigenlijk helemaal nog niet nodig is. ’s Avonds zit je voor de tv en bedenk je ineens dat je vergeten bent om de deurmat uit te kloppen. Je kan onmogelijk het programma afkijken want eerst moet die mat geklopt worden. Op zo’n moment is het dwangmatig handelen en dus niet goed. Dan kan je dus denken aan de crab apple die jou dwangmatige handelingen in balans kunnen brengen.

Wat ook typische kenmerken van de crab apple in onbalans zijn, zijn mensen die om het minste en geringste hun handen wassen of meerdere keren per dag onder de douche gaan omdat ze het gevoel hebben dat ze niet schoon zijn. Maar je kan ook denken aan jonge meisje die voor het eerst gaan menstrueren en daardoor zo vies van zichzelf zijn dat ze hun lichaam gaan bedekken met wijde kleding om maar niet teveel bewust te zijn van wat er onder de kleding zit. De persoonlijke Hygiëne is op zo’n moment helemaal uit balans.

Je begrijpt dat de emoties die de crab apple vertegenwoordigt best heel belangrijk is en dat het vooral belangrijk is dat deze in balans is. Mocht je jezelf hier in herkennen of wil je meer over de Bachbloesems weten dan kan je me mailen op ingridbeijen@gmail.com of bellen op nummer 06 52437582. Want iedereen wil graag in balans zijn!

Share This