Larch

11/04/18

Het leven is heel eenvoudig als je het niet moeilijk maakt!

Zo begint het stukje over de Bachbloesem Larch in het boek van Veronika Reniers. Ik vind het zo’n mooie uitspraak dat ik het als titel van deze blog plaatst.

Larch of wel lariks in het Nederlands is de Bloesem die helpt bij gebrek aan zelfvertrouwen. hij wordt ook wel een basis bloesem genoemd omdat hij veel met andere bloesems samen kan werken.

We gaan het deze keer dus hebben over zelfvertrouwen, maar hoe werkt dat nou zelfvertrouwen en hoe kan je het opbouwen.

Zelfvertrouwen wil zeggen: vertrouwen in je eigen kunnen. Dat vertrouwen is dan ook de grote boosdoener in dit geval. Mensen met een gebrek aan zelf vertouwen zijn er van overtuigd dat ze het toch niet kunnen. Die overtuiging zit vaak zo diep dat ze het zelf geloven. Zelfs wanneer er door de jaren heen van alles is verandert en ze een heel ander leven hebben opgebouwd kunnen dingen en situaties uit het verleden nog in hun gedachte systeem zitten als zijnde”dat kan ik niet”.

Deze gedachte kan zo sterk zijn dat iemand die in zijn jeugd gezakt is voor een examen en dat nooit heeft overgedaan zijn hele leven niet meer aan een cursus of opleiding begint waar een examen aan vast zit. Zelfs al is de persoon nog zo bekwaam in dat vak, hij zal er niet aan beginnen.

Ze stellen zich vaak heel bescheiden op en laten daardoor vaak kansen liggen of andere naar voren schuiven omdat die het vast veel beter kunnen. Ze zullen zich niet ontwikkelen domweg omdat men gewoon nergens aan begint (want ik kan het toch niet). Het kan zelfs zo ver gaan dat een persoon een ziekte aan went om maar niet aan iets deel te nemen.

Hoe kan je hier aan werken

De Bachbloesem Larch is natuurlijk een goed begin. Verder is het goed als die persoon werkt aan zijn zelfvertrouwen. Dat kan door dingen te doen waar je goed in bent en op die manier voor jezelf positieve ervaringen op te doen die je zelfvertrouwen vergroten. Men kan tot zichzelf laten doordringen dat de dingen die in het verleden zijn gebeurt nu niet hetzelfde hoeven te gaan. Bijvoorbeeld door de affirmatie: Ik kan het, ik wil het en ik doe het. Op deze manier kan je de negatieve gedachtegang omzetten in een positieve gedachtegang.

Na het gebruik van Larch zal je merken dat je jezelf zekerder en gelijkwaardiger ten opzichten van andere mensen gaat voelen en dat je veel meer durft. Bovendien ben ik er van overtuigd dat ons levensplan is opgebouwd uit dingen die we aankunnen dus heb je de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen weet dan dat je nooit iets op je pad krijgt wat je niet aankunt. Daarom zou ik zeggen maak gebruik van de mogelijkheden die op je pad komen, ze brengen je altijd verder.

Veel liefs, Ingrid

Mocht je hier vragen overhebben, een afspraak voor een consult maken of Bachbloesems willen gebruiken dan kan je contact op nemen via 06 52467582 of je vraag op de mail zetten en dat is: ingridbeijen@gmail.com.

Share This