Centaury

14/06/18

Centaury

Ik heb laatst een stukje over kinderen van nu geschreven , over hoe deze kinderen hun best doen om de mensen in hun omgeving naar de zin te maken . De Bachbloesem Centaury zou voor hen zeker van toepassing zijn.

De Bachbloesem Centaury wordt vooral gebruikt wanneer men moeite heeft met “nee”zeggen. Hij komt dan ook uit de groep: Overgevoelig voor invloeden en ideeën.

Mensen met een Centaury karakter zijn vaak rustig, liefdevol en staan altijd klaar voor anderen. Ze willen te graag aardig gevonden worden en zijn bang voor negatieve reacties van anderen. Daardoor zetten ze zichzelf op een laatste plaats en lopen ze zichzelf nogal eens voorbij.

Wanneer dat geven niet meer in balans is met het nemen ontstaan er problemen. Zeker als ze in aanraking komen met krachtige persoonlijkheden, die hun hulpvaardigheid uitbuiten.

Bij kinderen zie je dat vooral op school, wanneer kinderen die heel sterk in hun schoenen staan deze Centaury kinderen als sloofje gaan gebruiken. De Centaury kinderen doen dit alles vanuit een liefdevolle gedachten en gaan er dan vanuit dat de ander ook zo denkt. Hellaas is dat niet altijd zo en kunnen die kinderen behoorlijk gekwetst worden.

We zien dit gedrag ook vak bij ouders met volwassene kinderen in huis. Er wordt zoveel beslag op hen gelegd wat betreft verzorging of arbeid dat ze onmogelijk hun eigen leven op kunnen bouwen. Ze staan als het ware in dienst van hun ouders.

Mensen met een tekort aan Centaury zijn heel gevoelig voor complimentjes maar schrikken heel erg wanneer iemand ze een standje geeft. Ze zullen het meteen goed willen maken en er alles aan doen om de lieve vrede te bewaren.

Door het gebruik van de Bachbloesem Centaury kan men bewuster ja of nee zeggen en prima, ook binnen een groep, hun eigen identiteit bewaren en daardoor een eigen leven leven.

Een aantal oma’s zullen zich wel herkennen denk ik als ik mijn ervaring vertel over de Centaury. Als mijn dochters belde om te vragen of ik op kon passen op de kleinkinderen dan kon ik geen nee zeggen ook al kwam het me niet zo goed uit. Het is natuurlijk als oma ook heerlijk om op je kleinkinderen te mogen passen. Maar op een gegeven moment moest ik toch voor mezelf gaan kiezen en kon ik er niet onderuit. Met behulp van de Bachbloesems kom je dan makkelijker tot stappen en merk je dat het eigenlijk alleen maar goed is om voor jezelf te kiezen zonder je schuldig te voelen dat je die tijd aan jezelf wilt besteden.

Dus heb je het idee dat je je oren wel eens teveel naar andere laat hangen kijk dan of de Bachbloesems iets voor jou is. Het is allemaal op natuurlijke basis en kan zonder bijwerkingen met de medicatie van de arts gebruikt worden. Het zijn 4 keer per dag 4 druppels die met water, koffie/thee of iets dergelijks ingenomen kunnen worden. Aan de hand van een gesprek help ik u om de juiste Bachbloesems te selecteren.

De Centaury paarden, honden en katten zijn continu bezig om het hun baasjes naar de zin te maken. Ze zijn daardoor braaf en kommen zelfden of nooit in opstand.

Het gevaar schuilt dan ook in het feit dat ze niet voor zichzelf op kunnen komen en daardoor makkelijk gepest worden. Ze zijn ook volkomen onvoorbereid wanneer mensen met hardheid met hun dieren omgaan. Het belangrijkste is dan ook om zulke dieren tegen zichzelf te beschermen. Dit geld ook zeker als er kinderen met de dieren omgaan.

Door het gebruik van de Centaury komen deze dieren weer in contact met zichzelf en ook al denk je het is toch lekker makkelijk zo’n braaf dier dan nog verdient het een eerlijk leven. Een dier dat zijn grenzen aan kan geven en waar je met wederzijds respect mee om kan gaan is veel fijner dan en marionet zonder eigen wil. Juist dat eerlijke contact maakt dat dieren in onze omgeving leuk zijn.

Je ziet deze paarden vooral bij maneges . Die brave paarden/pony’s waar iedereen op kan stappen en die omdat ze zo braaf zijn nog wel een uurtje langer kunnen lopen. Dit alles is niet zo erg maar let wel op dat zo’n dier in de kudde wel aan zijn voer komt want ook dan staan ze achteraan in de rij.

Wat Centaury honden betreft, let goed op wanneer er kinderen in de buurt zijn en niet omdat het kind beschermd moet worden maar de hond. Het is een dier dat niet aangeeft als er een kond in zijn spel te ver gaat en zou het dier onbewust pijn kunnen doen. Dit geld natuurlijk ook voor de Centaury kat.

Belangrijk is om deze katten,honden en paarden niet te kinderachtig te behandelen, want daarmee verzwak je nog meer hun eigen vermogen. Duidelijkheid en begrip is wat deze dieren nodig hebben. Om hun eigen waarde te verhogen is het belangrijk om ze opdrachten te laten doen die ze al kunnen en ze daardoor te laten voelen, hé dit kan ik!

Centaury gedrag kan ook ontwikkelen wanneer een dier tijdelijk fysiek zwak is of kreupel. Hierdoor verliezen ze hun zelf vertrouwen en compenseren dat door de andere kudde/roedel genoten te plezieren. Let dus altijd goed op dat een dier na herstel ook geestelijk weer goed hersteld en niet blijft hangen in please gedrag.

Share This