Honeysuckle

23/07/18

Honeysuckle

De Bachbloesem Honeysuckle ofwel de kamperfoelie is de remedie die je helpt om het verleden los te laten.

Niet om het verleden te vergeten maar om verder te kunnen op je levenspad. Je zou ook kunnen zeggen om meer in het hier en nu te staan. Want dat is namelijk wat er fout gaat als je een tekort aan Honeysuckle hebt.

Eigenlijk sta je een soort van geblokkeerd en dat is ook niet zo verwonderlijk als je kijkt wat daar vaak de reden van is. Je kan denken aan een mis gelopen relatie, een verhuizing of een overlijden van een dierbaar iemand. Het kan ook dat je spijt hebt van een gemiste kansen, voor bijvoorbeeld het niet afmaken van een opleiding in je jeugd.

Dat zijn best heftige dingen die we mee kunnen maken en dan is het helemaal niet raar da we daar in blijven hangen. Het probleem is alleen dat we dan niet in onze energie kunnen staan, de energie van het nu.

Daardoor sluiten we ons als het waren af van alles en iedereen om ons heen. We vergeten eigenlijk om te leven. En dat kan toch niet de bedoeling zijn.

De Honeysuckle helpt daarom om het verleden een plek te geven een soort van basis waar we op verder kunnen bouwen. Vooral door te kijken wat we ervan mogen leren en hoe we daarna weer verder kunnen.Want in alles wat meemaken zit een levensles en niet alle lessen zijn leuk.

Door te leren van onze ervaring kunnen we soms ook andere weer een stukje op weg helpen waardoor de moeilijke les toch ook een lichtpuntje heeft.

Door het gebruik van Honeysuckle kan je gedachtes, gevoelens en materiële dingen los laten en verwerken, zodat er meer zicht op het nu is en je weer open kan staan voor nieuwe dingen. Je kan daardoor blokkades opruimen die je verhinderen om jezelf verder te ontwikkelen.

Honeysuckle kan ook helpen wanneer je voor het eerst naar school gaat of bijvoorbeeld alleen op vakantie, nieuwe dingen ervaren dus. In dit geval zal het samen met Walnoot ingezet worden zodat de overgang soepel verloopt.

Laat het verleden geen ballast zijn die op je schouders rust maar een basis van waaruit jij je leven verder mag ontwikkelen. Een mooie toekomst tegemoet.

Honeysuckle voor dieren

Bij dieren is het anders dan bij mensen. Dieren hebben een op toekomst gerichte instelling en zijn altijd in het heden. Wel kunnen dieren op heimwee hetzelfde als mensen reageren. Het is daarom uitstekend om het preventief te gebruiken in dieren er een scheiding of verhuizing aan komt. Als type remedie is het niet te omschrijven.

Katten:

De symptomen bij de kat die Honeysuckle nodig heeft zijn overdreven oplettendheid en een voorliefde voor plaatsen en activiteiten met vroegere baasjes. Ook kunnen katten terug gaan naar hun vorige huizen of baasjes.

Paarden:

Bij paarden zie je vooral als het veulen gespeend wordt. Dan kan de merrie in de Honeysuckle emotie belanden. Ze hebben dan geen aandacht voor de kudde. Ze eten en slapen maar verder lijkt het of de vonk eruit is. Dit kan ook gebeuren als het maatje van het paard verkocht wordt of verhuisd. De kenmerken zijn dat ze vaker dan normaal opkijken van het grazen en lang in de verte kunnen gaan staan turen. Het lijkt op een soort rouw proces. De concentratie is ver te zoeken dus hou daar vooral rekening mee wanneer je met zo’n paard aan het werk gaat. Verwacht in die periode niet teveel en ga liefdevol te werk. Na een paar weken moet het paard wel weer belangstelling gaan tonen, anders eventueel Walnoot gaan toevoegen om de nieuwe fase te helpen ingaan.

Ook paarden die blijven hangen in angst als gevolg van vroegere mishandeling kunnen baat hebben bij Honeysuckle en dit ondersteunen met Star of Bethlehem.

Honden:

Voor de hond geld bijna hetzelfde. Heij blijft in de Honeysuckle toestand beleefd tegen zijn andere leef genootjes maar staat zichzelf niet toe er een band mee te krijgen. Zorg dat je er voor de hond bent maar overdrijf het niet. Er zijn honden die as het baasje overleden is zelf ook koen te overlijden, of (vroeger) op de begraafplaats gaan liggen waar het baasje begraven is. Geef zo’n hond behalve veel vriendschap, (liefde kan hij niet handelen op dat moment) Honeysuckle, Walnoot, Star of Bethlehem en eventueel Rock rose. Deze samenstelling is ook prima voor een teef als de laatste pup uit het nest weg gaat.

Share This