Sclerantus

02/10/18

Sclerantus

Deze maand gaan we dieper in op de Bachbloesem Sclerantus ofwel de Hardbloem. De Sclerantus helpt je om eindelijk eens die knoop door te hakken. Wat is het waardoor je er maar steeds omheen blijft draaien.

Iedereen heeft weleens; zal ik wel of zal ik niet! Vooral als je niet bij je gevoel kan komen. Juist dan kan je geen beslissing nemen omdat je niet weet of het goed of juist slecht/fout voelt. Wanneer je met je gevoel een beslissing nemen zal je weten of je er blij van wordt en is de keuze zo gemaakt. Maar zit je teveel in je hoofd dan is het nemen van een besluit een hele klus. Er zijn ook mensen die uiteindelijk een besluit nemen maar er binnen de kortste keren weer op terug komen omdat ze zo wispelturig zijn. Sclerantus helpt je om innerlijk in evenwicht te komen zodat je besluitwaardiger in het leven staat.

Maar wat is nu eigenlijk het gevaar als je niet in balans bent?

Het gevaar is dat je snel beïnvloedbaar bent en dat andere mensen hun ideeën aan jou opdringen. Voordat je het weet hebben ze zoveel invloed dat je eigenlijk hun leven lijd in plaats van dat van jezelf. Bovendien maak je jezelf op deze manier afhankelijk van die ander. Want zonder hen kan je geen beslissingen nemen.

Je hebt ook Sclerantus nodig als je het ene moment heel positief en het andere moment heel negatief in het leven staat en het huilen nader dan het lachen. Ook zijn je gesprekken dan vaak onsamenhangend en spring je van de hak op de tak.

Door het gebruik en van de Bachbloesem Sclerantus zal je meer innerlijke stabiliteit ervaren en veel besluitvaardiger zijn. Ook tijdens gesprekken zal je ervaren dat je beter geconcentreerd bent en evenwichtiger. Het zou zonde zijn om mooie kansen voorbij laat gaan omdat je geen besluit an nemen!

Deze remedie versterkt ook je 3e, 4e en 6e Chakra waardoor je niet meer hoeft te kiezen maar ‘weet’ wat je weg is en hoe die te gaan!

Sclerantus voor dieren

Sclerantus dieren zijn vaak heel wispelturig, zo denk je dat ze graag hun brokken eten en op een ander moment begint hij er niet eens aan. Ze zijn vaak rusteloos en weten niet goed welke rol ze binnen de groep spelen. Zelfs de ontlasting kan het ene moment diarree zijn en het andere moment constipatie. Gelukkig kan door het gebruiken van Sclerantus dat soort dingen verbeteren.

De Sclerantus katten kunnen zo besluiteloos zijn wanneer ze een tekort aan Sclerantus hebben dat ze niet kunnen kiezen waar ze hun middag dutje gaan houden. Ook emotioneel kunnen ze heel sterk reageren. Ook kunnen deze dieren last van reisziekte hebben. Bovendien kan de Sclerantus ondersteunen bij evenwicht problemen (wel altijd eerst de dierenarts laten onderzoeken).

Het Sclerantus paard is een onrust veroorzaker, omdat het niet weet welke plek hij in de kudde heeft daardoor onzeker wordt en door ander weg gejaagd wordt. Het komt veel voor bij ranke paarden die hoog in het bloed zitten maar dat hoeft niet perse. Ze worden graag gepoetst en gemasseerd eker als je rustig en zacht tegen ze praat. Ze zijn vaak heel erg bereid om voor je aan de slag te gaan zolang je maar duidelijk met je hulpen bent en zij de beslissingen niet hoeven te nemen.

De Sclerantus hond blijft maar rondjes draaien op zijn plaats en kan eigenlijk niet beslissen hoe hij moet gaan liggen. Ligt hij net en zijn baasje staat op dan gaat hij gelijk weer overeind, je zou eens iets kunnen missen! Deze honden zullen wanneer de gezinsleden gaan stoeien absoluut in verwarring raken omdat hij niet weet of het spelen of vechten is. Ze zijn zeer intelligent maar keuzes maken is erg moeilijk. Vreemde mensen weten dan ook vaak niet wat ze aan zo’n hond hebben. De ene keer is hij aardig en de andere keer staat hij te grommen.

Dieren worden soms gek door de vele mogelijkheden die door het hoofd kunnen gaan. Ze hebben daarbij ook hulp nodig van hun baasje die, wanneer je de Bachbloesem Sclerantus gebruikt, zorgt dat er niet teveel prikkels zijn en ze niet teveel keuzes hoeven te maken. Na een aantal weken kan je de druppels afbouwen en kijken hoe het zonder gaat.

Share This