Olive

28/04/19

Deze Bachbloesem zit in groep 3: Onvoldoende interesse voor het heden

De Bachbloesem Olijf wordt ingezet voor algehele uitputting en geestelijke vermoeidheid. Dit kan zijn door fysieke inspanning maar ook door het weggeven van je eigen energie waardoor je zelf leeg achter blijft.

De olijf is het teken van vrede en harmonie. Denk maar aan de duif met de olijftak bij de ark van Noach. Het heeft de kracht om na een heftige periode het vermoeide lichaam terug in zijn kracht te zetten.

Het zorgt voor vernieuwing. Vooral als er al heel lang roofbouw is gepleegd op het lichaam en ook voor hen die geen enkele levenslust meer hebben.

Maar ook voor mensen die een over bezet leven leiden en geen tijd hebben om te ontspannen kan het veel goeds doen.

De olijf kan ook ingezet worden na een herstel periode, ze herstelt de vitaliteit, de kracht en de belangstelling voor het leven.

Olijf laat je opnieuw stralen, zowel innerlijk als uiterlijk. Doordat het een stimulans is voor de cel deling zal ook de innerlijke jeugdigheid naar buiten komen.

Het leid ook naar het gevoel van overvloed en vertrouwen op het universum. Het ervaren van de energie die vanuit het universum bij ons binnen komt en die ons leid. Door gebruik van Olijf laat je jezelf niet leeg stromen maar vul je jezelf met licht.

Olijf is niet echt een type-remedie.

Bachbloesems Olijf voor dieren

Voor dieren wordt deze remedie ingezet bij diepe vermoeidheid na extreme fysieke of mentale inspanning of na een ziekte, een zware dracht- en/of zoogperiode.

Bij een dier kan je altijd na gaan of er een rede is voor diepe vermoeidheid. Is die er niet kan je beter kijken of hornbeam die ook hoort bij vermoeidheid of aan Larche en mimulus die het dier de moed ontnemen om ergens aan te beginnen maar wat dus geen fysieke vermoeidheid is.

Bij honden en katten is één van de meest herkenbare symptomen dat ze veel slapen.

Een paard staat veel op rust en lijkt zelfs grazen op een prima wei te vermoeiend te vinden.

Sommige dieren laten van vermoeidheid hun eten staan. Dwing deze dieren niet. Ze weten dat hun spijsvertering veel energie vraagt en dat hebben ze op dat moment niet. Je zou dan eventueel een vaste dag in kunnen voeren. Rust blijft altijd de belangrijkste factor voor herstel. Tref je een dier aan in oververmoeide toestand en constateer je een negatieve olijf energie en zie je na rust geen verbetering, begin dan zonder aarzelen met het toedienen van de remedie.

Share This