Impatiens

19/07/19

Reuzenbalsemien

Deze Bachbloesems zit in groep 4: Eenzaamheid.

Ik ben elke keer weer verbaast over wat ik van de Bachbloesems kan leren. Zo ook de Impatiens weer. Heel kort door de bocht wordt deze bloesem omschreven als: ongeduldig. En iets uitgebreider komen we op; mensen die snel denken en handelen en alles willen hebben zonder uitstel. Vooral bij ziekte willen ze heel snel genezing ervaren.

Nu is het zo dat als ik een bloesem gaat uitwerken ik allerlei boeken open leg en gaat lezen wat ze er over te vertellen hebben. Daarna ga ik voelen wat met mij resoneert en wat niet. Het bijzondere (of eigenlijk niet) is dat je er altijd dingen van jezelf in herkent. En dat klopt natuurlijk ook want de Bachbloesems zijn gemaakt voor al de 28 emoties die je in je hebt.

Wat mij het meeste aansprak is de manier waarop iemand met een tekort aan Impatiens omgaat met andere mensen. Ze kunnen heel erg geïrriteerd raken wanneer iemand in een normaal tempo zijn werk doet. Het liefst nemen ze dat werk dan uit handen en doen het zelf want dan gaat het veel sneller en veel beter. Nou daar heb ik mezelf echt heel vaak schuldig aan gemaakt kan ik wel zeggen. 😉 En toch herken ik mezelf dan weer niet in ongeduldig en alles snel, snel doen. Wel weer een mooi inzicht!

Wat me ook aansprak was de zin over eenzaamheid en waarom de Impatiens in deze groep is geplaatst. Mensen met een Impatiens tekort hebben de overtuiging dat ze ook al zijn ze met vele dat ze er alleen voorstaan en alles alleen te moeten doen en niemand kunnen vinden om zich mee te verbinden. Ik denk dan zeker aan hoog gevoelige mensen die ook vaak die eenzaamheid ervaren in hun leven.

De positieve kant (dus als de Impatiens in balans is) laat dan iemand zien die zijn eigen unieke ritme heeft gevonden in het grotere geheel. En die zich niet zomaar uit zijn evenwicht laat halen. Bovendien kan die persoon zich dan helder en begrijpelijk uitdrukken naar andere zonder geïrriteerd te raken waardoor het lichaam ook weer tot rust kan komen. Bij genezingsprocessen zullen ze inzien dat niet de fysieke genezing maar het innerlijke proces belangrijk is.

Bij fysieke klachten kan je denken aan huid irritatie en plotselinge spanningspijn of krampen.

De Bachbloesem Impatiens voor dieren

Impatiens dieren zijn vaak enthousiast , bijna onstuimig en is overal voor in. Hij kan niet wachten tot het gaat beginnen en gaat er dan ook gelijk flink tegenaan. Dit dier is door zijn haast weinig verdraagzaam, zeker naar de mens die dingen te rustig of te grondig doet. Ook soort genoten waar hij goed mee op kan schieten, krijgen soms een grauw of een knauw als hij in het vuur van zijn bezigheden door hen wordt gestoord.

Kat

Impatiens katten kan je herkennen omdat ze vaak gejaagd rond rennen en van de ene activiteit in de andere storten. Ze hebben vaak ongelukjes die veroorzaakt worden omdat ze zich niet voldoende rust gunnen om er de tijd voor te nemen. En zijn snel geïrriteerd. Ook kunnen ze er slecht tegen als ze op hun eten moeten wachten of niet snel genoeg naar binnen of naar buiten worden gelaten.

Hond

Dit is een drukke hond die tegen je op springt en met allerlei voorwerpen aan komt dragen. Ongeacht hoe lang je weg bent geweest. Ook zal hij de visite tot vervelens toe vertellen hoe blij hij is dat ze er zijn. Hij vraagt ook regelmatig wanneer hij nou eindelijk eens uitgelaten gaat worden ook al is hij net terug. Met andere honden is hij ook altijd de ‘leraar’ die de ander enig sinds verteld hoe de regel zijn. Een hond waar weinig rust in zit en die bij elk geluid of beweging op springt om te kijken wat er aan de hand is.

Het zijn vaak fantastische honden van wegen hun prachtige verantwoordelijkheidsgevoel, heel gezellig en altijd bereid om mee te doen met wat je ook maar verzint. Vooral in een druk gezin waar hij veel aandacht krijgt doet hij het heel goed. Het is wel een hond die tegen zichzelf beschermt dient te worden omdat hij anders niet aan zijn rust toekomt.

Paard

Vaak is dit een hoog in het bloed staand type, dat regelmatig staat te schrapen van ongeduld. Het Impatiens paard kan bij het poetsen of opstijgen niet stil staan en begint al te draven voor dat je goed en wel los gestapt bent. (dit kan ook voorkomen bij paarden die te hoog in het voer staan). Hij neemt vaak het initiatief wanneer er gespeeld wordt in de wei. En ook degene die bij een buitenrit tijdens het hand galopje plotseling de sprint in kan zetten.

Een ideaal paard voor een onstuimige, en levenslustige puber, die grensverleggende behoeftes heeft. Wat natuurlijk als gevaar heeft dat ze elkaar uitdagen en daardoor ongelukken gebeuren.

Voor deze dieren is het wel belangrijk om de Bachbloesems in te zetten om ongelukken en frustraties te voorkomen. Mocht u hier vragen over hebben bel of mail me gerust wat hier de mogelijkheden zijn.

Veel liefs, Ingrid

Share This