Kinder en jongerencoaching

Persoonlijke coach

Kinder & jongerencoaching

Loopt jouw kind of jij ergens mee rond en krijg je het niet opgelost, (op school) geef je kind dan de kans om het samen met de pony’s te doen.

Pony’s zijn zo mooi en zo puur om mee te werken.

In de coaching gaan we samen met de kids aan het puzzelen wat hun sterke en wat hun minder sterke kanten zijn. Als ze daar uit zijn gaan we aan de slag om de minder sterke kanten sterker te maken en te ervaren wat dat met ze doet en wat het met de vrienden om hen heen doet.

De pony’s spiegelen zo mooi het gedrag wat kinderen en Jongeren uitzenden. Bijvoorbeeld wat gebeurt er als ik niet duidelijk mijn grenzen aan geeft. Een pony laat ze dan zien wat er gebeurt. Door dit beeld door te trekken naar het dagelijkse leven wordt het duidelijk.

Ook bouwen ze veel zelfvertrouwen op. Want hoe leuk is het als je een pony kan leiden en die doet wat jij aangeeft. Spelenderwijs ga ik zo de kinderen leren hoe ze de problemen kunnen aanpakken en leren ze wie ze zijn en wat ze (goed) kunnen. de jongeren gaan al weer een stuk zelfstandiger aan de gang en kunnen vaak al beter aangeven wat ze moeilijk vinden.

Omdat ik heb ervaren met paardencoaching dat het voor jonge kinderen ‘te groot’ is heb ik paardencoaching op maat gemaakt. Eigenlijk is het een paardencoaching in delen. Zodat het voor de kinderen op een speelsere en minder intensieve manier kan worden gebracht.

Heb je het gevoel dat jou kind niet lekker in zijn of haar vel zit. Dat kan vele redenen hebben zoals bijvoorbeeld een verhuizing, een scheiding, pesten op school of hooggevoeligheid enz. Houd jouw kind van pony’s dan is dit een mooie manier van coaching op maat. We werken dan aan zelfvertrouwen, eigen ruimte bepalen, eigenwaarde, boosheid en bescherming.

We gaan aan de slag door oefeningen te doen, te wandelen en te poetsen.

Wat is het niet: het zijn geen pony rijlessen.