Feedback

Bachbloesem therapeut

Klanten ervaringen

Een beetje onwennig stap ik binnen bij Ingrid. Ze stelt mij gelukkig op mijn gemak met een lekkere kop thee en een koek. Ze legt mij vanaf het begin uit wat we de komende uren gaan doen. Iets zelfverzekerder stap ik met haar mee naar buiten.

De rede dat ik een paarden coaching wilde is rouwverwerking. Ik toon weinig emoties en dat gaat op een gegeven moment ‘vreten’ en dan gaat het niet meer goed met mij. Ik hoopte op deze manier dat er iets van emoties los kwamen en dat ik er dan iets beter mee zou om kunnen gaan.

We lopen de paardenstallen in en na een voorstel rondje van de paarden is er één paard mij in het bijzonder opgevallen: Bart. Een mooi groot paard met prachtige ogen en een prachtige kleur. Bart word mijn mede-coach vandaag. Ingrid haalt Bart uit z’n stal en we lopen naar binnen. Wat er toen met mij gebeurde heb ik nog nooit meegemaakt.
Het paard voelde zo goed aan wat er in mij omging qua emoties. Ik dacht dat ik alle emoties aardig op een rijtje had, maar Bart liet mij echt zien, dat er nog heel veel emoties waren. Ingrid en Bart hebben mij zo goed geholpen die dag. Ik heb inzicht gekregen in mijn emoties en dat het zeker niet slecht is om deze eruit te gooien. ‘Want wat is het ergste dat er kan gebeuren als je je emoties toont?’

Het voelde voor mij heel vertrouwd en veilig.
De knuffels en de kusjes die ik aan Bart heb kunnen geven, waren voor mij zo van groot belang, daar werd ik rustig van. Het praatten door middel van Bart ,en de oefeningen, over mijn emoties was heel erg bijzonder om te zien en ik heb het inzicht in mijzelf (terug)gekregen. Ik ben heel veel rustiger geworden en Ingrid en Bart hebben mij laten zien dat het super bijzonder is om op deze manier geholpen te worden. Voor mij heeft het zeker geholpen.

Super sessie geweest met een super vrouw.

Anoniem

Doordat ik inmiddels een heel fijn contact heb met Ingrid, heb ik haar onderstaande situatie voorgelegd!

Mijn moeder verblijft nu in de wereld die Altzheimer heet. Ze heeft best wel een zwaar leven achter de rug waarin haar vertrouwen in de mensheid een flinke deuk heeft opgelopen. De “ziekte”Altzheimer zorgt er mede voor dat het verleden haar blijft achtervolgen. Zij woont momenteel in een woongroep met vijf medebewoners. Mijn moeder heeft het altijd in haar eentje willen en kunnen klaren en trekt zich graag terug in haar eigen wereldje. Dat gaat nu helaas niet meer lukken omdat zij verzorging nodig heeft. Door de drukte om haar heen is ze erg onrustig, achterdochtig, verdrietig en zij ziet dingen die wij niet zien. Dat is heel verwarrend voor haar. Met regelmaat, heel vaak om de twee weken, heeft ze een blaasontsteking. Mijn moeder is inmiddels 88 jaar en heeft in haar hele leven bijna nooit medicijnen geslikt, een unicum tegenwoordig.

Om het bovenstaande te onderdrukken krijgt ze medicijnen voorgeschreven, maar zij wordt daar echt niet vrolijker van. De ene kuur volgt gewoon op een andere!

Ingrid heeft een bachbloesem remedie voor mijn moeder samengesteld aangaande dit verhaal.

Inmiddels gebruikt mijn moeder deze een paar maanden en het resultaat mag er zeer zeker zijn.

Ze is veel rustiger in haar doen en laten, ze kan veel beter in haar eigen wereldje verkeren, de blaasontstekingen zijn niet meer frequent aanwezig en daardoor is het gebruik van antibiotica sterk afgenomen. Ze kan weer lachen en het verleden laat haar met rust.

Ook het verplegend personeel is blij met dit resultaat, niet alleen voor zichzelf, en de medebewoners maar vooral voor mijn moeder!

Dank je wel Ingrid, voor je mee en inlevend vermogen en je deskundigheid!

Marga

Voor het eerst BB druppels gebruikt voor de vuurwerkangst van mijn kat. Tot nog toe was het ieder jaar grote paniek, vanaf november begon het gedoe. Het beestje raakte helemaal in paniek van iedere klap en vluchtte naar boven en verschanste zich daar in een kast. Liet zich dan voorlopig ook niet meer zien. Dit jaar gaf het nog steeds een schrikreactie, maar zij liet zich wel geruststellen, dus de paniek ging niet met haar aan de haal, zoals voorgaande jaren. Het was heel goed te hanteren voor haar gelukkig. Omdat het, ook als er geen vuurwerk is, een wat stress gevoelig diertje is, hebben we de druppels allemaal opgemaakt. Zij voelt zich een heel stuk comfortabeler, dat is duidelijk. Ik ben zo blij dat we dit geprobeert hebben. En dat het werkt natuurlijk! Ik zal het iedereen aanraden! Dus Ingrid, vooral namens Zazou, dank je wel voor je hulp.

Ria