Over mij

Persoonlijke coach

Voor vragen: 06 52437582

Over mij

Mijn naam is Ingrid Beijen, ik ben geboren in Rotterdam. Toen ik 6 jaar was zijn wij verhuisd vanuit Pernis naar de polder van Hekelingen.

Mijn jeugd herinneringen komen voornamelijk uit die periodes. Naast ons huis stond de boerderij van de familie Braat en al vrij snel was ik daar kind aan huis. Veel liever was ik aan het helpen op de boerderij dan aan het spelen met vriendinnetjes. Ik heb vaak het gevoel gehad dat ik eigenlijk nergens bij hoorde. Altijd een beetje anders dan anderen. In 1983 ben ik verhuisd naar Stellendam daar zijn mijn drie dochters geboren. We hebben daar 10 jaar gewoond. Daarna 14 jaar in Oudenhoorn.

Sinds 2007 woon ik in Heijningen samen met Leen op de voormalige boerderij. Rond mijn 40e jaar kreeg ik steeds meer last van fibromyalgie. Daardoor is er het één en ander aan het rollen gegaan. Het begon met een behandeling bij voedingsconsulente Marijke Boudelings, die mij enthousiast maakte voor een cursus Bachbloesems.

 

Ingrid Beijen

Mijn interesse voor natuurlijke genezing en spiritualiteit was gewekt. Intussen zijn we een aantal cursussen verder zoals; Bachbloesem I, II, bij Conny Bruinogen en Bachbloesems III, een opleiding tot geregistreerd Bachbloesem consulent en Bachbloesem dieren I bij Gerda Dobbenberg. Daarna Reiki I en II bij Marga de Reus van Praktijk Eireen.

In juni 2018 heb ik de opleiding Energetisch therapeut en Tarot therapeut aan de Wellenberg Academie bij Daisha de Wijs afgesloten. Vooral de ontwikkeling in mezelf heeft geholpen om dat ‘anders zijn’ van mijn jeugd te begrijpen.

Omdat ik geen idee had wat ik met al deze opleidingen moest gaan doen en paarden mijn alles is, ben ik in 2018 bij de Academie voor Paard en life coach van Tirza Brouwer een opleiding gaan volgen. Nu is het plaatje voor mij compleet maar ik blijf mezelf natuurlijk verdiepen. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet met één of andere opleiding of workshop bezig ben. 🙂

Ik ben oma van 4 heerlijke kleinzonen. Omdat zij hoog gevoelig zijn ben ik op zoek gegaan naar de ‘oorzaak’. Al snel kwam ik op hooggevoeligheid, nieuwetijdskinderen, indigo kinderen e.d. en vielen er veel puzzelstukjes voor mezelf op zijn plaats.

Er zijn voor anderen is altijd het uitgangspunt geweest in mijn leven. Daarom ben ik dankbaar dat ik nu mensen kan en mag helpen die emotionele en lichamelijke problemen hebben en bij de arts te horen hebben gekregen dat ze er maar mee moeten leren leven.

Mijn liefde voor paarden begon met mijn 1e ponyveulen Richard, toen ik 7 jaar was. Lief en leed heb ik met hem gedeeld. Hij heeft mij door mijn jeugdjaren heen geholpen. Bij hem kon ik mezelf zijn. Nu ik met paarden coach is dat ook heel goed te verklaren. Paarden kunnen je als een spiegel laten zien wat er speelt in je leven. Intussen heb ik 5 pony’s en een paard tot mijn beschikking voor de paarden coaching.

Op het vlak van dieren ben ik ook volop in beweging. Ik ontwikkelde mijn vaardigheden op het gebied van communiceren met dieren bij Vraag het je dier van Mariët Broné. En door heel veel te lezen.

Mijn geloof in de kracht van het Goddelijke, mijn lieve partner Leen, onze kinderen, katten, honden en paarden zijn het belangrijkste deel van mijn leven en zorgen altijd voor inspiratie om mezelf te ontwikkelen. 😉.

Alle dieren zijn met de Bachbloesem, en de Reiki methode te behandelen. Je kan dan denken aan onderlinge spanning, angst, slecht gedrag, niet kunnen wennen aan nieuwe situaties enz. Vooral rond de jaarwisseling kunnen de Bachbloesems heel goed helpen bij vuurwerk angst.

 

Opleidingen

  • Paard en life coach bij Tirza Brouwer 2018/2019
  • Energetisch Therapeut – Wellenberg Academie
  • Tarot Therapeut – Wellenberg Academie
  • Reiki I en II – Praktijk Eireen
  • Geregistreerd Bachbloesem Consulent – Registratienummer: NED-2016-1223E